23. oktoober 2012

Mustikakook kaerapõhjal



Pireti blogis seda kooki nähes teadsin, et see läheb katsetamisele, sest mandline sisu tundus nii ahvatlev. Viigimarjade asemel leidsid koogi sisse tee mustikad, kuna eelmisel aastal esimest korda värskeid viigimarju proovides ei jätnud need mulle väga eredat muljet ning teist korda neid enam osta ei tihanud.

Põhi:
2,5 dl kaerajahu
2 spl heledat muscovado suhkrut
soola
kaneeli

1 muna
50 g võid
1-2 spl külma vett

Täidis:
100 g mandlilaaste
50 g tumedat muscovado suhkrut
1 muna
poole sidruni mahl ja riivitud koor
soola

Katteks:
1-2 dl mustikaid
  
Põhja tegemiseks sega kõik kuivained ühtlaseks puruks. Lisa muna ja kuubikuteks lõigatud või. Sega veel veidi ning lisa vesi. Suru moodustunud tainapall 20 cm läbimõõduga võitatud lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele. Tõsta vorm külmkappi ootele.

Täidise valmistamiseks jahvata mandlilaastud köögikombainis peeneks, lisa suhkur, sidrunimahl ja -koor ning muna. Vala segu põhjale ja puista peale mustikad. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit.


2 kommentaari: