27. jaanuar 2013

Ahvileivamuffinid


Olen päris pikka aega mõelnud ahvileivamuffineid teha, kuid alles nüüd jõudis järg nendeni. Tean, et peamine retsept sisaldab pärmi, kuid leidsin hoopis variandi, milles tuli kasutada ainult keefirit ja piima. Tulemus ei olnud üldse halvem, kui pärmitainast kasutades. Muffinid said väga mõnusad − pealt krõbedad, seest pehmed ja mahlased. Glasuur aga lisab hapukust. Retsept pärineb Cooking Classy blogist. Tegin ka paar mugandust: vähendasin suhkrukogust ning asendasin osa nisujahust odrajahuga.

Tainas:
3,8 dl nisujahu
1 dl odrajahu
3 spl rafineerimata suhkrut
1 spl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1,2 dl keefirit
0,8 dl piima
50 g sulatatud võid

Kate: 
0,8 dl rafineerimata suhkrut
35 g võid
0,5 dl heledat muscovado suhkrut
4 tl kaneeli

Glasuur:
1,2 dl tuhksuhkrut
1 spl sidrunimahla
0,5 tl vanillsuhkrut

Määri muffinipanni augud võiga.

Taina jaoks sega suures kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Vala juurde keefir, piim ja sulatatud või. Sega kas kahvli või kätega õrnalt kokku (ära sega liiga palju, sest siis ei tule kohevad muffinid).

Katte jaoks puista kõrge äärega topsi suhkur. Võta triiki teelusika täis tainast korraga, vormi see lusika peal pallikeseks ning kukuta topsi. Keeruta pallikest suhkru sees seni, kui tainapall on suhkruga ühtlaselt kattunud. Tõsta pallike ühte muffinivormi pessa. Korda seda protseduuri seni, kuni kogu tainas on otsas. Ühte auku peaks saama 6 pallikest. Kui mõni pallike jääb üle, siis lisa need olemasolevatale.

Sulata või ning vispelda juurde muscovado ja kaneel. Vala igale muffinile umbes veerand supilusika täit või-suhkru segu.


Küpseta ahjus 180 kraadi juures 18−19 minutit kuldpruuniks. Lase 5 minutit jahtuda, enne kui muffinid vormist eemaldad.

Glasuuriks sega kokku tuhksuhkur, sidrunimahl ja vanill. Vala segu kas teelusika abil või pritskotiga muffinitele. Peale võib puistada röstitud mandleid või mooniseemneid, pähkleid vm.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar