26. jaanuar 2012

Väikesed porgandipirukad



ca 35 väikest pirukat




pärmitainas: 
250 ml piima
25 g pärmi
1/2 tl soola
1 sl suhkrut
1 muna
400–450 g jahu (6-7 dl)
30 g võid
pintseldamiseks 1 munakollane + 1 sl piima

täidis:
400–500 g keedetud porgandeid (umbes 3 suurt porgandit)
3 sl võid
1 väike sibul
1 sl jahu või mannat
3 sl hapukoort
2 keedetud muna
1-2 tl suhkrut
soola
1/2 tl riivitud muskaatpähklit

Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa sool, suhkur, lahtiklopitud muna, sõelutud jahu ning sõtku. Enne sõtkumise lõppu lisa pehme või. Sõtku seni, kuni tainas tuleb nõu küljest kergesti lahti. Puista peale jahu ning pane 30–45 minutiks rätiku alla kerkima.
Täidise valmistamiseks riivi jämedal riivil keedetud porgandid või suru kahvliga puruks. Prae hakitud sibul koos jahuga (mannaga) võis läbi, lisa hapukoor ja sega. Lisa porgand, maitseained ja kuumuta täidis läbi. Sega juurde hakitud muna ja kontrolli maitsestust.

Jaga tainas kaheks. Rulli 2-3 mm paksuseks, vormi pirukad ning p
intselda need üle muna-piimaseguga ja küpseta 200-210 kraadi juures u 15 min (minul piisas 10 minutist).

Selliselt valmistatud tainas oli väga hea maitse ja konsistentsiga. Ühtlasi jäi seda ka üle, seega sai valmistada veel ka magusaid moonitäidisega saiakesi.


allikas: http://harilikpliiats.wordpress.com/2011/04/06/pisikesed-porgandipirukad/

1 kommentaar: