30. mai 2015

Kaneelirullimuffinid

Nende muffinite idee oli mul ammu ootel. Eile hilisõhtul jäid need mulle silma, kui otsisin miskeid teistsuguseid muffineid, mida Olgale EKA täikale Kassiabi kohvikusse teha. Tegin kohe ka katsetuse ja kuigi olin skeptiline, et kui päris nad ikka tulla saavad, siis uskumatu, aga tainas küpses täiesti selliseks nagu päris pärmitainas − oli selline, nagu volditud pärmitainas, krõbe ja nätske. Just nii nagu mulle meeldib. Üsna lihtne ka valmistada ega küpse ahjus kaua − ainult 20 minutit. Eks seetõttu, et need on pisemad kui tavalised muffinid :) Idee siit.


12 muffinit

Tainas:
1,5 dl suhkrut
1 suur muna
3,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl muskaatpähklit
0,5 dl õli või sulatatud võid
1,5 dl piima
1 tl vanilli

Kaneelitäidis:
0,5 dl (pruuni) suhkrut
3-4 tl kaneeli*
15 g võid
1 spl vett

Glasuur:
2 dl tuhksuhkrut
1 tl vanilli
1-2 spl laimimahla**


Vahusta muna suhkruga. Lisa ülejäänud koostisosad ja sega ühtlaseks. Täida muffinivormid tainaga poole jagu. Pool tainast jääb üle, seda läheb hiljem vaja.

Täidise jaoks sulata väikses potis või, lisa kaneel, suhkur ja vesi. Kuumuta keskmisel tulel, et saaksid tihedama siirupilaadse vedeliku. Tilguta üks tilk (u 1 tl) iga muffini keskele ja tõmba see kahvli abil mööda muffinit laiali (vt pilt, vasakul on tilk, paremal on kahvliga laiali tõmmatud tilk). Segu taheneb tainaga kokku puutudes kiiresti, seega võid kas iga tilgutamise järel kahvliga segu laiali tõmmata või siis pärast. Sega julgelt, täidis läheb tainaga rohkem kokku puutudes taas vedelamaks.



Siingi jääb alles pool segust, ülejäänut läheb vaja muffini peale niristamiseks. Nüüd jaota lusika abil ülejäänud muffinitainas vormidesse ja kõige peale nirista spiraalikujuliselt ülejäänud kaneelisegu, vt pilt. Kui see on vahepeal tahkemaks hangunud, siis kuumuta seda õrnal tulel uuesti.



Küpseta u 20 minutit 180-kraadises ahjus. Muffin on valmis, kui keskele torgatud tikk tuleb puhtana välja. Lase jahtuda.

Valmista glasuur. Sega tuhksuhkur, vanill ja lisa laimimahla osade kaupa, kuniks saad paraja paksusega segu. Segu ei tohi olla liiga paks ega liiga vedel. Nirista glasuur jahtunud muffinitele.

* algretseptis oli 2 tl kaneeli, aga seda jäi minu jaoks väheks.


Glasuurita

Glasuuriga

5 kommentaari:

  1. Proovisin kohe järgi, said väga maitsvad!
    Kasutasin piima asemel keefiri(sest piima polnud) ja nisujahu asemel mandli-ja riisijahu.
    Mõnus asendus kaneelisaiakestele ja valmivad palju lihtsamalt.
    Tänud hea retsepti eest!

    VastaKustuta
  2. Nii tore kuulda, Marit, et nisujahuta ka toimivad, ma ise ei jõudnudki veel katsetada. See info on paljudele kindlasti abiks :)

    Ja minu meelest on ka nende võlu selles, et kiiresti saavad valmis ja asendavad täiesti edukalt tavapäraseid kaneelisaiu :)

    VastaKustuta
  3. Täiesti lummavad muffinid, mida ilmselt edaspidigi teen. Aitäh!
    Tervitades Hiie

    VastaKustuta
  4. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta