31. mai 2015

Rabarberikook mandlijahu ja mustikatega

Nüüd on selle hooaja tõeline lemmik rabarberikook leitud. See superhea mahlane kook on Olga blogist. Paari muudatusena lisasin mustikaid, sest neid on mul eelmisest suvest veel suur kotitäis sügavkülmas seismas, ja küpsetasin väiksemas vormis, mistõttu kogused on väiksemad. Tõeliselt hea maitsega ja väga-väga mahlane kook. Pildid räägivad enda eest. Lihtsalt sulab suus, närima peab ainult mandlilaaste :)


Vaja läheb:
400 g rabarberit
1 dl mustikaid 
2 muna
110 g võid
70 g suhkrut
70 g (fariini)suhkrut
100 g nisujahu
70 g mandlijahu
1 tl vanillsuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl meresoola
35 g mandlilaaste


Tükelda rabarber ja sega see teises kausis 2 sl suhkruga.

Ülejäänud suhkur vahusta toasooja võiga vahuseks. Lisa ükshaaval munad, samal ajal jätka vahustamist. Sega omavahel kuivained ja lisa või-munavahule. Viimasena lisa rabarber ja mustikad. Kalla tainas vormi (mina kasutasin kandilist 15 x 20 cm läbimõõduga vormi) ja puista peale mandlilaastud. 


Küpseta 180-kraadises ahjus 3545 minutit. 








1 kommentaar:

  1. I am sure this post has touсheԁ all tҺe internet people, It’s really a cool and useful piece of information..Thank you for sharing.Good luck for the next!truly impressive...really I try to make your recipes in my restaurant.thanks for information.i hope my customer enjoys this recipe.really awesome recipes looking so tasty! Driver Toolkit 8.5

    VastaKustuta