15. oktoober 2012

Mooni-martsipaniküpsised


Ma armastan mooniseemneid ja muidugi martsipani – kaks väga head komponenti, mis omavahel nii hästi kokku sobivad. Ja kui viimased küpsistesse lisada, ei saa ju midagi ometi viltu minna – võin kinnitada, et pettuma ei pea, küpsised on tõeliselt maitsvad ning lootust järgmiseks päevaks neid säilitada pole :)

Tegin originaalretseptis toodust pool kogust ning tulemuseks oli 23 küpsist.

1 dl nisujahu
1 dl odrajahu
1 dl mooniseemneid
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 sl rafineerimata suhkrut
125 g martsipani
75 g võid 
1 muna


Sega kuivained. Lisa sulatatud või ning riivi juurde martsipan (enne riivimist võib martsipani umbes tund aega külmkapis hoida, siis läheb see tegu hõlpsamalt)  ja sega ühtlaseks tainaks. Kõige viimasena lisa muna. Aseta tainas ca. 30 minutiks külmkappi tahenema.

Seejärel vormi tainast kahe teelusika või käte abil pisikesed pallid, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru pallikesed pisut lamedamaks. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit kuldpruuniks.
   

2 kommentaari:

  1. Nende küpsiste maitset ma tean:) PS! Väga mõnus pilt!

    VastaKustuta
  2. Need küpsised on patused - ühe õhtuga sai kõik pintslisse pistetud, sest kui ühe võtsid, enne järgi ei jätnud, kui kausipõhi paistis! Aitäh retsepti eest, minu meelest martsipan ja moon moodustavad superkoosluse ning tekitavad ka mitmekordselt hea tuju ;)
    Blogile aga veelkord palju õnne :)

    VastaKustuta