23. jaanuar 2012

Turbakook ehk kakao-kohupiimakook



põhi ja kate:
200 g nisujahu (3 dl)
3 sl kakaopulbrit
100 g rafineerimata roosuhkrut
125 g võid (peaks piisama ka 100g)
1 muna
soola

täidis:
300 g vanillikohupiimakreemi
200 g kohupiima (teraline, 5%)
2 muna
0,75 dl rafineerimata roosuhkrut
soola
rosinaid, kuivatatud jõhvikaid või marju (mustikad, vaarikad) 

Sega omavahel sulavõi ja suhkur, lisa kakaopulber, jahu ja muna. Sega tihedaks massiks, jaga kaheks ning vormi tainapätsid, mis mässi kilesse. Pane need külma tahenema vähemalt üheks tunniks, kuna tainast tuleb riivida.


Eralda täidise jaoks munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased ja suhkur tihedaks vahuks, mikserda juurde kohupiimad (soovi korral lisa juurde ka eelnevalt pestud ja leotatud rosinad). Viimasena lisa ettevaatlikult eelnevalt vahustatud munavalged.

Võta külmkapist tahenenud tainapätsid. Riivi üks tainapäts küpsetuspaberiga kaetud 22 cm läbimõõduga koogivormi aluspõhjaks. Kata kohupiimaseguga ning riivi peale teine tainapäts - jälgi, et koogi pind oleks ühtlaselt riivitud seguga kaetud. Kui soovid põhjale lisada marju, siis küpseta põhja eelnevalt ca 5-10 minutit.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Maitseb kõige paremini järgmisel päeval (nagu enamik kohupiimakooke).


Kook tuli väga hea. Järgmisel korral lisan nii põhjale kui ka kohupiimasegusse marju (nt mustikaid või vaarikaid), panen vähem võid ning kasutan ainult kohupiimakreemi.

Täiendatud 5. märtsil: Tegin seda kooki sõbranna beebipeole ning kasutasin ainult kohupiimakreemi - seetõttu jäi kook poole madalam (kohe ahjust välja võttes oli see kerkinud koogivormiga samasse kõrgusesse, mistõttu juba jõudsin mõelda, et kuidas see küll juhtus ja mis saama hakkab, aga ahjust välja võttes vajus see silmanähtavalt ca 2-3 cm paksuseks ning mulle ta enam nii kaunis ei tundunud). Aga süüa ta kõlbas siiski :)

allikas: Nami-nami retsept 
minupoolsete mugandustega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar