21. jaanuar 2012

Kaneelirullid ja moonisaiakesed



Saiakeste tegemiseks kasutasin hakklihapirukatest üle jäänud pärmitainast.


Kaneelirullid

vaja läheb:
kaneeli
suhkrut
võid
(kõike tunde järgi)

Rullisin taina jahusel laual õhukeseks.  Määrisin sellele kergelt toasooja või, raputasin peale kaneeli-suhkrusegu ning rullisin taina vorstiks, millest lõikasin sobiva suurusega jupid. Määrisin rullid pealt munaga. Küpsetasin 200kraadises ahjus 15-20 minutit.

Moonisaiakesed

vaja läheb:
150 g mooniseemneid
0,3 klaasi brändit
3 sl vett
2 kuhjaga supilusikatäit fariinsuhkrut
1 sl võid
0,5 martsipanikangi




Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Sega potis mooniseemned, brändi, vesi, suhkur ja või. Kuumuta pliidil kuni vedelikust on järel vaid pool ja mass on siirupilaadne. Lase segul jahtuda. Rulli tainas lahti ja määri segu tainale. Puista peale martsipanitükid ja rulli tainas tihkelt kokku ning lõika välja umbes 2 cm suurused rattad. Tõsta need ahjuplaadile ja pane ahju umbes 15 minutiks.

allikas: moonisaiakeste täidist katsetasin selle retsepti järgi:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar