9. jaanuar 2012

Kihiline kohupiimamaius mooniseemnete ja keeksiga



vaja läheb:
2 sl mooniseemneid
2 dl 35% rõõska koort
400 g kohupiima 
sidrunimahla
150 g keeksi
3 sl rafineerimata suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
100 g martsipani 
pohlamoosi

valmistamine:

Rösti mooniseemneid kuival kuumal pannil. Seejärel vahusta rõõsk koor koos vanillisuhkruga tugevaks vahuks, lisa kohupiim, suhkur ning sidrunimahl ja mikserda kokku.

Rulli martsipan laual õhemaks (lauale kleepumise vältimiseks võid kasutada tuhksuhkrut) ning lõika sellest välja klaasiga kettad. Aseta kõik kihiti pokaalidesse: kohupiimasegu-mooniseemned-martsipan-keeksitükid, kohupiimasegu-mooniseemned-martsipan-moos, kohupiimasegu-keeksitükid-moos.


Hoia enne serveerimist külmas mõni tund, et martsipan saaks kohupiimasegusse sulada ning maitsed ühtlustuda.


Kasutasin Ragne Värk retsepti väikeste mugandustega :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar