29. november 2013

Kirju koer tšilliga

Pikka aega on mind isutanud kirju koera järele. Kui ise ei viitsi teha, siis näiteks Olümpia hotelli kohvikus Boulevard pakutakse suurepärast kirjut koera, millega vahel selle maiuse isu rahuldan. Seekord tuli aga soov millegi vürtsikama järele, sest varusin koju tšillikaunu, et neid kuivatada. Üks asi viis teiseni ja nii saidki tšilli ja kirju koer kokku. Lisasin ka veidi laimi, mis sobib tšilliga väga hästi. Kirju koer on selline magustoit, millesse võib kuhjata mille iganes järele isu on – seda põnevam tulemus tuleb :) Siin siis vunki täis kirju koer, mis valmistab meid külmemateks talveõhtuteks ette – kaugel needki enam on.


Vaja läheb:
1 pk Selga õunatükkidega küpsiseid
0,5 pakki Selga šokolaadiküpsiseid
7 Digestive küpsist
50 g sulatatud võid
100 g rosinaid (tumedaid ja kuldseid)
50 g soolapähkleid
150 g tükeldatud marmelaadi
5–7 spl (magustamata) kakaod
3–5 spl kondenspiima
poole laimi mahl ja riivitud koor
pool hakitud tšillikauna
0,5 tl tšillipulbrit
1 tl kardemoni
1 tl kaneeli
kuivatatud jõhvikaid ja aprikoose jm
  
Purusta küpsised väiksemateks tükkideks ning sega sulatatud võiga. Leota rosinaid veidi aega vees. Haki pähklid väiksemaks. Sega kõik ained omavahel kokku ning vormi toidukilesse endale sobiva kujuga vorstike. 


Tõsta külmkappi tahenema vähemalt kolmeks tunniks, veel parem üleöö, et maitsed saaksid rohkem esile tulla :) Head maiustamist!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar