10. oktoober 2014

Katharinenthal


Kui nädalavahetuseks veel plaanid tegemata, siis võib julgelt seada sammud Kadriorgu ja külastada Katharinenthali, kus on valminud uus sügismenüü. Mul õnnestus eilsel lõunasöögil uuest menüüst proovida nii mõndagi maitsvat rooga, mis mind juba praegu tagasi kutsub, sest need maitsed ei lase end unustada :) Seni olin ma käinud Katharinenthalis ainult esimese korruse kohvikus kooki söömas ja makroone kaasa ostmas. Teise korruse restoran on aga hea uus avastus – õdus paigake, kus süüa lõunat, nautida õhtusööki või miks ka mitte pidada sünnipäeva või korraldada jõulupidu.

2. korruse restoran
Tagasihoidliku, siira ja muheda olemisega peakokk Marwin Lindeberg, kes on uue menüü autor, töötas kunagi pikka aega restoranis, kus pakuti ainult taimetoitu. Seda oli ka iga roa puhul näha ja tunda, sest iga taimne lisand oli roogade puhul hoolikalt läbi mõeldud, kaunilt taldrikule sätitud ja loomulikult suurepäraselt maitsestatud. Nii häid juurikaid olen ma seni saanud ainult kodus ;)



Esimene eelroog oli kanamaksapatee õunakeedise ja veiniželeega, mida serveeriti krõbeda koduse brioche’i ja rukolasalatiga. Mina sõin brioche’i esimest korda. Seni oli mul sellest ettekujutus kui saiapätsikesest, kuid siinse roa juures oli see röstsaia kujuga ja maitses suurepäraselt. Kanamaksapatee luksuslik kreemine tekstuur lihtsalt sulas suus. Koos brioche’i ja õunakeedisega moodustasid nad ideaalse maitsekombinatsiooni.


Kanamaksapatee

Kogu seltskonna suur lemmik oli pastinaagipüreesupp piimavahu ja trühvliõliga – selle roa söömise ajal valitses ruumis vaikus, kuulda oli ainult kerget lusikate klõbinat. Mulle väga meeldivad igasugused püreesupid, sest neid on lihtne valmistada ning need annavad jahedal ajal mõnusalt sooja. Pastinaaki sõin ka esimest korda. Olen sellest küll kuulnud, aga seni pole jõudnud ise midagi valmistada ega ole kuskil sellele sattunud, et proovida. Supi tekstuur oli kreemine ja õhuline. Lausa nii õhuline, et viib või taevasse. Koos piimavahu ja tilgakese trühvliõliga taas suurepärane kombo. Kokk teab, mis kokk teeb :)



Pastinaagipüreesupp

Pardifilee ja veisesisefilee olid mõlemad maitseelamus omaette. Nuga lihtsalt vajus lihast läbi nagu toasooja võisse – liha oli lihtsalt nii mahlane. Veisefilee lihtsalt sulas suus. Mõlema puhul oli lisandiks valitud juurikapüree, mis ei domineerinud liha üle, vaid moodustasid koos mõnusa harmoonia. Mõnda aega tagasi avastasin enda jaoks romanesco kapsa, mis lisaks väga efektsele välimusele on ka maitsev. Siingi passis see koos veisega hästi kokku. Pardifileega mängisid taldrikul miniköögiviljad, mis on vahelduseks tavasuurusega lisanditele visuaalselt väga mõjuv vaatepilt silmadele. Iga roa puhul on näha, et lisandid on hoolikalt valitud, omavahel läbimõeldult kombineeritud ja serveeritud. Miski pole jäetud juhuse hooleks. Lisaks maitsemeeltele hellitatakse ka nägemismeelt. Öeldakse ju, et inimene sööb ka silmadega :)



Pardifilee


Veisesisefilee
Magustoiduks pakuti lisaks makroonikoogile ja ekleeridele koka enda valmistatud (tavaliselt teevad magusroogi kondiitrid) juustukooki, mida serveeriti koos hapuka vaarikasorbeti ja kergelt mõrkja kumkvaadiga. Magusasõbrana sain ma süües ainult mõmiseda – lihtsalt nii hea oli! Loomulikult pakub Katharinenthal palju-palju erinevaid magusaid ja soolaseid küpsetisi ning erinevaid kooke.


Juustukook

Makroonikook

Katharinenthali kohta on raske midagi negatiivset välja tuua, ükskõik kui palju ka ei prooviks. Katharinenthal ei ole ainult kohvi ja koogi maja, vaid ka suurepärane lõuna- ja õhtusöögikoht :)  

Soovitan soojalt Katharinenthali 2. korruse restorani külastada – oma silm ja kõht on kuningas. Ei pea kartma, et koht on liiga uhke, kuhu võib sisse astuda ainult õhtukleidi või ülikonnaga. Pigem leiate sealt väga õdusa koha, kus argipäevalgi rahulikult head sööki ja jooki nautida :) Menüüga saab lähemalt tutvuda siin
  
Ja loomulikult ärge unustage makroone, mis on vaieldamatult linna parimad!


Pildistas Ragne Värk
  


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar