7. juuni 2015

Banaanimuffinid karamellikatte ja soolapähklitega

Mõnusalt mahlased muffinid, millel väike apelsinimekk. Glasuuriks keedetud kondenspiim ja soolapähklid – kas saab enam patusem kooslus olla kui magus ja soolane :) Idee mugandatult Andra Berg-Jürgensilt. Kuna kodus seisab kasutuna apelsinimaitselini tahini, siis lisasin seda ka, kuid tavaline apelsinikoor või -ekstrakt sobib ka. 



12 tk

Muffinid:
100 g sulatatud võid
3 kuhjaga spl apelsinimaitselist tahini’t (või 2 spl riivitud apelsinikoort)
3 keskmist banaani
8 Medjool datlit (või 100 g suhkrut )
2 muna
85 g nisujahu
85 kaerajahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanilli
1 tl kaneeli
soola

Katteks:
väike tops keedetud kondenspiima
soolatud maapähkleid


Sulata või ja lisa tahini (või riivitud apelsinikoor) ning sega ühtlaseks. Püreesta banaanid koos datlitega, lisa munad, sulatatud või, küpsetuspulbriga segatud kaera- ja nisujahu, vanill, kaneel ja sool. Tõsta tainas muffinivormidesse (mina muffinivormipabereid ei kasutanud, ainult määrisin muffinipanni vähese õliga). Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 min.

Määri igale muffinile 1-2 tl keedetud kondenspiima. Haki pähklid väiksemaks ja puista muffinitele.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar