27. detsember 2012

Mandlisarvekesed



Jõulupüha teisel hommikul küpsetasin magusaks ampsuks mandlisarvekesi, mis on mõnusalt nätsked ning mahlased. Viimase saavutamiseks ei tasu täidisega koonerdada :) Retsepti idee Ragne blogist, täidise mõte Mari-Liisi blogist.

Tainas:
4 dl nisujahu 
2 tl küpsetuspulbrit
 
näpuotsatäis soola
 
0,5 sl suhkrut
 
50 g toasooja võid
 
2 dl hapukoort
 

Täidis:
50−60 g võid
50 g mandlilaaste
1 apelsini koor
0,8 dl suhkrut
kaneeli

Määrimiseks:
1 munakollane

Sega kokku kuivained. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Lase tainal umbes 30 minutit külmkapis seista. Tainast tuleb töödelda võimalikult külmalt, seega valmista enne täidis.

Täidise jaoks sulata või, lisa suhkur ja riivitud apelsinikoor. Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual ümmarguseks kettaks ning määri sellele suhkru-või segu. Laota peale mandlilaastud ning raputa peale veidi kaneeli.

Lõika tainaring 12 kolmnurgaks ning rulli saadud kolmnurgad laiemast otsast tihedalt rulli. Määri saiakesi pealt munakollasega ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit. Seejärel aseta restile jahtuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar