6. jaanuar 2013

Kõrvitsamuffinid toorjuustutäidisega



Idee nende muffinite valmistamiseks sain My Baking Addition blogist. Muffinid on mõnusalt õhulised, suus sulavad ja mahlased. Vürts ja nelk lisavad piparkoogi- maitset, kui see ei meeldi, võib need ära jätta :)
 

Tainas:
1 dl nisujahu
0,5 dl odrajahu
0,5 dl kaerajahu
1,1 dl rafineerimata suhkrut
1 tl soodat
1 suur muna
2 dl kõrvitsapüreed
2 spl oliiviõli
1 tl vanillsuhkrut
1 tl kardemoni
0,25 tl jahvatatud nelki
0,25 tl jahvatatud vürtsi
0,5 tl soola

Täidis:
80 g toorjuustu
1 väike muna
0,5 tl vanillsuhkrut
1 spl heledat demerara suhkrut

Katteks:
mandlilaaste, pähkleid vm
  
Vooderda muffinipann pabervormidega.

Täidise valmistamiseks mikserda toorjuust pehmeks, lisa muna, vanill ja suhkur. Vahusta, kuniks segu on ühtlane.

Muffinitaina valmistamiseks vahusta muna soola ja suhkruga kergelt õhuliseks, lisa oliiviõli ning toasoe kõrvitsapüree. Sega väiksemas kausis erinevad jahud, küpsetuspulber, kardemon, nelk, vürts ning lisa muna-kõrvitsasegule. Sega õrnalt ühtlaseks.

Tõsta tainas supilusikaga muffinivormidesse (mina täitsin vormid peaaegu ääreni). Lisa 1–2 tl täidist kõige peale taina keskele. Selleks, et segu taina keskele valguks, tuleks teelusikat muffini sees veidi üles-alla liigutada. Puista peale mandlilaaste ning küpseta 200 kraadi juures 20–25 minutit.

Maitsevad kõige paremini samal päeval.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar