11. juuni 2013

Rabarbri-jogurtitort kodujuustuga

Olen rabarbrikoogiga üsna hiljaks jäänud, sest ilusad peenikesed roosakad rabarbrivarred on juba päris suureks ja jämedaks kasvanud, aga siiski passivad kenasti koogi küpsetamiseks ja valmistamiseks :) Seekord jahutavalt hea ja kerge jogurtikook, millega suviselt palava ilmaga on mõnus maiustada. Praeguseks on küll jahedamad ilmad tagasi, kuid küll soojus tee meie juurde tagasi jõuab :)



Põhi:
1 pk sidruniküpsiseid
30 g võid
2 spl vett

Kate:
200 g rabarbrit
5 spl rafineerimata suhkrut
3 spl vett

6 tl želatiinipulbrit
1 dl vett

600 g paksemat jogurtit, nt Saare maitsestamata jogurt on hea
300 g kodujuustu
1,5 dl rafineerimata suhkrut
2 tl vanillsuhkrut


Purusta küpsised ja sulata või ning sega omavahel, vajadusel lisa vett. Suru küpsisepuru 18 cm lahtikäiva koogivormi põhja ning tõsta külma tahenema.

Tükelda rabarbrid ning pane väiksesse potti, lisa vesi ning suhkur ja kuumuta 10−15 minutit, kuni rabarbrid on pehmed. Samal ajal valmista želatiinisegu – sulata pulber vees, kuniks želatiin on lahustunud. Lase sel veidi jahtuda ning vala rabarbrile ja sega.

Sega jogurt suhkruga, maitsesta vanillsuhkruga ning lisa kodujuust ja jahtunud rabarbri-želatiinisegu.

Tõsta kook külma tahenema vähemalt 5 tunniks, veel parem üleöö.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar