28. mai 2013

Võlukook (Magic Cake)

Proovisin ka küpsetada võlukooki, mis mai alguses mõnes koogifoorumis elevust tekitas. Soovisin valmistada kõrget kooki, et kihid selgelt eristuks, kuid see ei õnnestunud silmnähtavalt. Alumise kihi paksus oli vist 0,05 cm ehk silmaga peagu hoomamatu :) Seega tekitasin vahukoorest ise kolmanda kihi, mis lisas pidulikkust. Maitse aga – no teist korda vist enam ei proovi, liiga muna-piimane maitse oli kogu koogi maitse (nagu ahjupannkoogi puhul). Kuid ära sai see kook proovitud ning jagan seda ka blogi lugejatega :)



Vaja läheb:
4 muna (valged ja kollased eraldatud), toatemperatuuril
1 spl vett
150 g (rafineerimata) suhkrut
125 g võid (sulatatud)
115 g nisujahu
5 dl leiget piima
poole vanillikauna seemed 

Katteks:
2 dl vahukoort
1 spl (rafineerimata) suhkrut
maasikaid
riivitud šokolaadi


Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased suhkru, vee ja vanilliseemnetega kohevaks. Lisa sulatatud või ning vahusta veel (umbes üks minut), siis lisa jahu ja sega korralikult. Nirista juurde leige piim (see ei tohi külm olla, sest see tahkestaks või). Viimasena lisa hästi õrnalt segades vahustatud munavalged.

Vala taigen võitatud vormi* (kasutasin 18 cm lahtikäivat koogivormi, mille katsin küpsetuspaberiga. Tainas püsis kenasti sees). Küpseta eelsoojendatud ahjus 160 kraadi juures 1 tund või kuni kook on pealt kuldpruun. Lase vormis jahtuda vähemalt 3 tundi.

Vahusta vahukoor suhkruga ning kaunista kook.

* ei soovitata kasutada reguleeritavat koogivormi, sest taigen on väga vedel ja valguks vahelt välja. Kui kasutad kinnist vormi, siis võiks see olla nt 20 x 20 cm.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar