200 g hapukaid õunu (see on 1 suur õun)
2-3 sl suhkrut
kaneeli
kreeka pähkleid
rosinaid
kookoshelbeid
riivitud apelsinikoort
jupp ingverit (ca 3 cm)
purukate:
50 g toasooja võid
1 dl nisujahu
0,4 dl rafineerimata roosuhkrut
0,5 tl vanillsuhkrut
soovi korral mandlilaaste
soovi korral mandlilaaste
soola
Koori õunad (kui kasutad eestimaised, pole vaja), tükelda väikesteks tükkideks. Enne rosinate lisamist leota neid eelnevalt kuumas vees, et need läheksid mahlasemaks ning vältida nende kõrbemist küpsetamise käigus.Sega õunatükid kaneeli, suhkru, rosinate ja teiste meelepäraste lisanditega, riivi juurde apelsinikoor ning värske ingver. Mina proovisin erinevaid variante nii kookoshelveste, šokolaadi kui ka kreeka pähklitega, viimane meeldis kõige rohkem.
Purusegu valmistamiseks haki omavahel kokku toasoe või, suhkur, jahu, vanillsuhkur ja sool (mandlilaastud).
Purusegu valmistamiseks haki omavahel kokku toasoe või, suhkur, jahu, vanillsuhkur ja sool (mandlilaastud).
Aseta vormi(desse) kõigepealt õunasegu, seejärel kata need ühtlaselt puruseguga. Mina kasutasin väikseid keraamilisi ahjuvorme (4 tk), aga võib kasutada ka pirukavormi või muud meelepärast anumat, sel juhul tuleks koguseid vastavalt suurendada.
Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit, seejärel tõsta kuumust 200 kraadini ning hoia ahjus veel 10 minutit. Serveeri jäätise või vaniljekastme/-pudinguga.
Pildil nähaolevat vormi nimetatakse ramekin vormiks, millest on rohkem juttu ka nami-nami foorumis.
Pildil nähaolevat vormi nimetatakse ramekin vormiks, millest on rohkem juttu ka nami-nami foorumis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar