6. veebruar 2012

Ploomitrühvlid kookose ja martsipani embuses



vaja läheb:

12 tükikest Karl Fazeri 300-grammisest tumedast šokolaadist 
18 tk kuivatatud ploomi
1 pakk kookosmassi (Odense)
0,25 pakki martsipanimassi (Odense sisaldab 60% mandleid)
kaunistamiseks valget šokolaadi, pistaatsia- või muid pähkleid (kreeka pähkel, mandel, mandlilaastud), kookoshelbeid, Taarapõllu talu pohlakrõpse

Trühvlite valmistamiseks poolita ploomid (neid võib eelnevalt rummis leotada, mina seda ei teinud). Võta kookosmassist sobiv jupp, mudi sõrmede vahel lapikuks, aseta selle keskele poolik ploom ning mässi kookos- või martsipanimass selle ümber. Tee sama ülejäänud ploomidega.
Sulata vesivannil šokolaad, kasta sellesse pallid ükshaaval kahe kahvli abiga ning tõsta toidukile või küpsetuspaberiga kaetud alusele. Kaunista vastavalt soovile, kuid kindlasti tee seda kiirelt (nt iga kahe kommi järel) ehk enne, kui šokolaad jõuab taheneda, sest sellisel juhul ei kinnitu kaunistus hästi. 

Lase kommidel seista jahedamas kohas, aga mitte külmkapis, kuna viimases hoidmine võtab šokolaadilt kena läike ning kommid jäävad tuhmid.
 

allikas: kokasaade Lusikas (28.01.12)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar