16. veebruar 2012

Kookoskommid šokolaadis ehk kodused Bountyd



vaja läheb:
100-150 ml kookospiima (võib proovida ka pooleks kondenspiimaga)
150-200 g kookoshelbeid
40 g kookosrasva või võid
4 tl tuhksuhkrut või 3 datlit (püreestatult)
1 tl vanilliekstrakti
(1 tl rummiekstrakti)
0,25 tl meresoola
200 g tumedat šokolaadi

Kuumuta potis kookospiim koos või/kookosrasvaga ja püreestatud datlitega/suhkruga ning soolaga. Kuumuta, kuniks segu muutub kreemjaks (võid nt kuumutada vesivannil ca 20-30min), lisa vanill. Seejärel keera kuumus maha ning lisa kookoshelbed.

Aseta valmis segu tihkelt rasvainega (või või kookosrasvaga) määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud madalasse vormi (nt kandiline keeksivorm). Vajuta lusika või sõrmedega segu korralikult vormi, et see oleks ühtlaselt koos. Seejärel kata vorm fooliumi või toidukilega ning aseta külmkappi seisma üleöö. Lõika hiljem segu kuubikuteks ning pane tagasi külmkappi. Sulata seni vesivannil šokolaad. Kasta kahe kahvli abi kasutades kookoseruudud šokolaadi sisse ning aseta küpsetuspaberiga vooderdatud alusele tahenema. Võid kaunistada nt valge šokolaadi ribadega (nii sulatatult kui riivitult) või kookoshelvestega.

Sellest kogusest saab umbes 15-20 kommi, oleneb nende suurusest.

allikas: retsept mugandustega 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar