22. oktoober 2013

Õunabiskviit

Pühapäeva hommikul ärgates keerles peas mõte, et tahaks miskit head ja väga lihtsat õunakooki. Veidi mõtlemist ning idee viis biskviidini, mis koosneb peaasjalikult vahustatud munadest, sekka veidi suhkrut ja jahu. Mina kasutasin speltajahu, see on mu viimase aja suur lemmik – tervislik ja kergelt pähklise maitsega. Nii ei pea kooki süües suuri süümepiinu ka tundma, vaid võib heal maitsta lasta :) Õunatäidise valmistamisel väike võikogus on kindlasti oluline, sest see annab selle õige maitse. Mandlilaastud koogi peal lisavad veidi krõmpsu hamba alla.


Õunatäidis:
10 väiksemat õuna
2 spl fariinsuhkrut
2 spl sidrunimahla
2 spl võid + veidi vormi määrimiseks
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni

Biskviit:
3 muna
4 spl (spelta)jahu
4−5 spl rafineerimata suhkrut
0,3 dl keeva vett
soola

Peale:
3 väiksemat õuna
50 g mandlilaaste


Määri koogivorm võiga (mina kasutasin 15 x 20 cm kandilist koogivormi). Puhasta õunad südamikest ja tükelda. Kodumaiste õunte puhul pole vaja neid koorida. Kuumuta pannil või, lisa õunatükid, sidrunimahl ja fariinsuhkur. Sega, kuni suhkur on sulanud, maitsesta kaneeli ja kardemoniga. Jäta jahtuma.

Vahusta munad soolaga kergelt vahuseks, seejärel lisa suhkur ning vahusta, kuni tekib kreemjas mass (ca 10 minutit). Lisa väikeste sortsudena keev vesi, samal ajal edasi vahustades. Viimasena sõelu juurde jahu ja sega õrnalt ühtlaseks.

Lisa biskviiditaina hulka õunatükid ning sega kergelt, et tükid oleksid biskviidiga kaetud. Puhasta kolm õuna ja viiluta õhukeseks. Kata nendega kook ning puista peale mandlilaastud.

Küpseta 175-kraadises ahjus 30−35 minutit. Naudi vaniljejäätise või vaniljekastmega või hoopis niisama :)


1 kommentaar:


  1. www.bolavita.fun Agen Sbobet , Agen Maxbet, Agen CBET Indonesia !

    Menyediakan Pasaran Bola Terlengkdap dan paling variatif !

    Deposit Via OVO bonus Deposit Rp 35.000

    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA

    VastaKustuta