Blogis üle kuu ajase vaikuse tekitanud koolis käimine on selleks korraks läbi, kuigi ühe
suure ja viimase töö tegemine seisab veel ees. Proovin sellele veel mitte
mõelda, esialgu tahaks lihtsalt natuke puhata. Puhuks blogile elu sisse murelitordiga :)
Turult saab praegu peamiselt välismaiseid maasikaid,
mureleid ja (lame)virsikuid. Ma olen viimaste suur fänn, neid on nii tore süüa,
parem kui tavalisi ümmargusi, sest mahla ei nirise mööda vilja külge alla ning käed jäävad kuivaks. Ma
ei ole väga suur maasikate fänn, seega nimetatud kolmikust jäid mulle kõige
kirkamalt silma tumepunased murelid. Lemmikmarju – metsmaasikaid, vaarikaid ja
metsmustikaid – peab veel umbes kuu aega ootama. Loodetavasti saabuvad nad koos
soojade suveilmadega :) Seniks aga ootame suviseid ilmu ühe
murelitordiga, milles õrna sidrunimekiga mandlibiskviit sobib suurepäraselt
magusate mahlaste murelitega.
Põhjad:
110 g toasooja võid
100 g mandlimartsipani
50 g mandleid või mandlilaaste
2 spl rafineerimata suhkrut
poole sidruni koor ja -mahl
3 muna
1,3 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Täidis:
400 g vanillijogurtikreemi
200 g pudingut
2 dl 35% rõõsk koort
1 sl suhkrut
1 tl vanillikaunapastat
500 g mureleid
Kaunistuseks: varrega mureleid
Vooderda 16 cm läbimõõduga lahtikäiv
vorm küpsetuspaberiga (kui sul on kaks vormi, saad põhjad korraga küpsetada,
kui üks, küpseta eraldi). Purusta mandlid või mandlilaastud koos 2 spl suhkruga
köögikombainis peenemaks ja lisa martsipanitükid. Lisa puru toasoojale võile ja
vahusta. Lisa ükshaaval ka munad ja sool. Riivi juurde sidrunikoor ja -mahl. Sega
jahu küpsetuspulbri ja soolaga ja sõelu tainasse. Jaga tainas pooleks ja küpseta
ahjus 175 kraadi juures 20−25 minutit. Lase jahtuda ja lõika mõlemad pooleks –
saad neli põhja.
Puhasta murelid kividest ja lõika
vili neljaks tükiks. Jaota vanillijogurtikreem kahe alumise põhja vahel ning
lao mõlemale ka murelitükid. Soovi korral võid põhju mahla või piimaga kergelt
immutada. Kolmanda kihi vahele määri vanillipudingut ja laota peale veel marju.
Tõsta peale viimane põhi. Vahusta koor suhkru ja vanillikaunapastaga ning kaunista
tort. Lisa ka mõned murelid ja soovi korral riivi peale šokolaadi. Lase paar
tundi maitsestuda või naudi kohe.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar