Mõni aeg tagasi käisin Sandra Veeremaa koolitusel, kus ta jagas nippe, kuidas panna kokku kõrget kihilist kooki. Milline tordiehitamise meistriklassis kokku pandud tort välja nägi, näed siit, ja Sandra retsepti leiad D-kokaraamatust. Mina teisendasin kogused 16 cm läbimõõduga vormile sobivaks.
Esitletud
kook-modell oli tõeliselt suurepärane maitseelamus ja viimaks jõudsin ma seda
ka ise teha. Maasikad asendasin vaarikatega ja võikreemi asemel kasutasin
klassikalist kohupiim-toorjuust-vahukoor kreemi. Kookospiima-võibiskviit on mõnusalt mahlane ja maitsekas ning sidrun, vaarikad ja kohupiim
moodustavad selles koogis ideaalse trio – tõeline elamus maitsemeeltele :)
Kookospiimabiskviit:
130 g toasooja võid
150 g suhkrut
2 munakollast+ 1 muna (võid kasutada ka 3 tervet muna, aga munakollased annavad
parema tekstuuri)
veerandi sidruni riivitud koor
130 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
110 ml kookospiima
0,5 sl sidrunimahla
põhjade immutamiseks sidrunimahla
Vaarika-sidrunikreem:
150 g 0%
kohupiima või Saida topsikohupiima
80 g
tuhksuhkrut
150 g toasooja
toorjuustu
150 g
vahukoort + 1 spl rafineerimata suhkrut
pool
sidrunit
1 spl
vanillikaunapastat
175 g
vaarikaid (kui kasutad külmunuid, lase
neil sõelal sulada)
Biskviit
Kuumuta ahi 165 kraadini. Kata kaks
ümmargust 16 cm läbimõõduga koogivormi küpsetuspaberiga (või küpseta ühes
vormis eraldi, sel juhul jaga tainas pooleks). Vahusta või ja sidrunikoor
suhkruga heledaks, kohevaks vahuks. Lisa edasi vahustades munad, kuni mass on
ühtlane.
Teises kausis sega nisujahu küpsetuspulbriga.
Sega vahustatud või hulka kahes osas kookospiim ja jahu. Eraldi väikesessse
kaussi mõõda sooda ja vala peale sidrunimahl. Sega kiirelt läbi ja vala taina
hulka ning sega veel kord korralikult läbi (NB! kui küpsetad kahes jaos, siis
lisa soodasegu tainale vahetult enne ahjupanekut).
Jaota tainas võrdselt kahte vormi.
Küpseta 25−30 minutit (mul olid mõlemad põhjad ahjus 33 minutit). Jahuta.
Kreem
Mikserda õrnalt kohupiim
tuhksuhkruga ühtlaseks, lisa toorjuust. Vahusta vahukoor eraldi ja lisa
kohupiimasegule. Lisa sidrunimahl ja koor ning maitsesta vanilliga. Tõsta
veerand kreemist kõrvale, et hiljem sellega kook katta.
Tordi ehitamine
Lõika mõlemad biskviidid
horisontaalselt pooleks. Aseta alumine biskviit koogialusele. Immuta
sidrunimahlaga (mitte et biskviit oleks kuiv, vaid et saada sidrunimaitset).
Kata vaarikatega ja laota neile kreem. Silu ühtlaseks. Kata biskviidiga, siis
korda sidrunimahla, vaarikate ja kreemikihiga, kuni biskviiti jätkub. Pealmisele
kihile ära marju pane. Niisuta torti pealt sidrunimahlaga. Kata pealt ja
äärtest õhukese kreemikihiga, silu ühtlaseks ja hoia 30 minutit külmas. Lisa
ülejäänud kreem, silu siledaks ja kaunista meelepäraselt.
Sina tõesti oskad isuäratavat torti ja sellest omakorda isuäratavat pilti teha! :)
VastaKustuta