1. august 2014

Külmutatud kookose-banaanikook mustikaviirudega

Selle retsepti sain oma sõbrannalt, kes juba ammu tahtis seda kooki koos teha :) Mõni nädal tagasi saigi see teoks. Seltskonnas oli kook väga menukas, sest ilmad on ju olnud Eesti suve kohta suurepärased  sellist kuumust ei osanud ma isegi loota. Külmutatud kook aitab mõnusalt keha jahutada, nii tegin ma seda kooki taas, sest magusat hoolimata kuumadest ilmadest tahaks ju ikka :) Retsept on pärit ajakirjast Anne & Stiil. Täpne aasta ja kuu on teadmata, kuid kui olen selle välja selgitanud, lisan ka siia. Edit (22.03.15): retsepti leiab ka nüüd Toidutarest.


Tegin retsepti mõned mugandused. Näiteks põhja puhul läheb vaja veidi vett, et mass kokku hakkaks. Ja laimimahl lisab koogile särtsu ja annab ilmekust :)


Põhi:
100 g mandleid
50 g datleid
1 sl kvaliteetset kakaopulbrit
1−2 spl külma vett

Kate:
400 ml kookoskoort
2 suuremat banaani
1−2 spl rafineerimata suhkrut
1 tl vanillikaunapastat
veerandi laimi mahl

1−1,5 dl mustikaid
1−2 sl roosuhkrut
1 spl laimimahla


Haki datlid ja mandlid peeneks ning sega hulka kakao. Kui mass ei hakka hästi kokku, lisa veidi vett. Suru mass 20 cm koogivormi põhja.

Ava kookoskoore purk (altpoolt) ja vala vedelik välja. Eemalda purgist vaid kookoskoore mass ja vahusta seda 5-6 minutit. Püreesta banaanid, lisa laimimahl ja sega ettevaatlikult kookoskoore hulka. Maitsesta suhkru ja vanilliga. Vala segu koogipõhjale.

Püreesta mustikad suhkru ja laimimahlaga. Tripsuta püreed teelusikaga kookose-banaanikattele. Vea grilltiku või noaotsaga ringikujuliste liigutustega mööda katet, et moodustuks siiriuviiruline muster.

Aseta kook 2−3 tunniks sügavkülma, kuni see on kergelt tahenenud.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar