Selle retsepti sain oma sõbrannalt, kes juba ammu tahtis seda kooki koos teha :) Mõni nädal tagasi saigi see teoks. Seltskonnas oli kook väga menukas, sest ilmad on ju olnud Eesti suve kohta suurepärased − sellist kuumust ei osanud ma isegi loota. Külmutatud kook aitab mõnusalt keha jahutada, nii tegin ma seda kooki taas, sest magusat hoolimata kuumadest ilmadest tahaks ju ikka :) Retsept on pärit ajakirjast Anne & Stiil. Täpne aasta ja kuu on teadmata, kuid kui olen selle välja selgitanud, lisan ka siia. Edit (22.03.15): retsepti leiab ka nüüd Toidutarest.
Tegin retsepti mõned mugandused. Näiteks põhja puhul läheb vaja veidi vett, et mass kokku hakkaks. Ja laimimahl lisab koogile särtsu ja annab ilmekust :)
Põhi:
100 g mandleid
50 g datleid
1 sl kvaliteetset kakaopulbrit
1−2 spl külma vett
Kate:
400 ml kookoskoort
2 suuremat banaani
1−2 spl rafineerimata suhkrut
1 tl vanillikaunapastat
veerandi laimi mahl
1−1,5 dl mustikaid
1−2 sl roosuhkrut
1 spl laimimahla
Haki datlid ja mandlid peeneks ning sega hulka
kakao. Kui mass ei hakka hästi kokku, lisa veidi vett. Suru mass 20 cm
koogivormi põhja.
Ava kookoskoore purk (altpoolt) ja vala vedelik
välja. Eemalda purgist vaid kookoskoore mass ja vahusta seda 5-6 minutit. Püreesta banaanid, lisa laimimahl ja sega ettevaatlikult
kookoskoore hulka. Maitsesta suhkru ja vanilliga. Vala segu koogipõhjale.
Püreesta mustikad suhkru ja laimimahlaga. Tripsuta püreed teelusikaga
kookose-banaanikattele. Vea grilltiku või noaotsaga ringikujuliste liigutustega
mööda katet, et moodustuks siiriuviiruline muster.
Aseta kook 2−3 tunniks sügavkülma, kuni see on
kergelt tahenenud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar