Taas üks kiiresti
valmistatav amps, mida on praeguste soojade suveilmadega hea valmistada, sest ei
pea kuuma ahjuga jändama ja tuba veel soojemaks kütma J Idee tekkis, kui leidsin kapist ühe seisma jäänud tortilja ja hing ihkas midagi magusat. Metsast oli koju varutud ka värskeid mustikaid ja nii see läks. Muidugi võib kasutada kõiki suvemarju, mida
praegu saada on. Pluss on ka see, et kui mõni tortilja on kappi jäänud, siis
saab neid selle magustoidu juures edukalt ära kasutada – 5–10 minutit ja
tortilja ongi taas pehme. Põhja võib pannil ka 30 sekundit röstida, mis toob
tortilja maitse paremini esile, aga ei pea.
Avastasin enda jaoks kookospalmisuhkru, mis minu meelest sobib eriti hästi jogurtisse, sest lisab sellele karamellist maitset. Loomulikult võib kasutada ka tavalist või rafineerimata suhkrut ja lisada seda maitse järgi. Alltoodud koguseid ei pea kindlalt järgima, kõike võib kasutada oma maitse järgi J Halvaa asemel olen kasutanud riivitud tumedat šokolaadi. Lisandite valik ongi lõputu.
Keelejuttu ka. Eesti keeles kohtab päris palju sõna tortilla kasutamist, mis tegelikult tuleks kirjutada ja hääldada kui tortilja. Miks, sellest saab rohkem lugeda siit.
Ühe tortilja jaoks läheb vaja:
1 nisujahu- või täisteratortilja4 spl Kreeka vm paksemat jogurtit
1 spl kookospalmisuhkrut
2 spl purustatud halvaad
3-4 peotäit värskeid marju
1 Digestive küpsis
Soovi korral rösti tortilja ja tõsta see taldrikule jahtuma. Sega
jogurt suhkruga ja määri tortiljale. Puista peale halvaa, seejärel marjad ja
viimaks Digestive küpsis.
Lõika viiludeks või keera torusse. Naudi kohe või lase seista u 10 minutit.
Lõika viiludeks või keera torusse. Naudi kohe või lase seista u 10 minutit.
Väga hea idee ja näeb super kena ja mahlane välja!
VastaKustuta