Käesolev keeks on
sobilik tervitama peatselt saabuvat sügist , sest selles sisalduvad erinevad vürtsid annavad mõnusalt sooja ning ergutavad maitsemeeli. Idee pärineb nami-namist - suvikõrvitsa asendasin õunaga ja sellest tulenevalt tegin teisigi mugandusi.
Keeks:
4 dl riivitud õuna
2 muna
1,2 dl rafineerimata suhkrut
noaotsatäis soola
2,5 dl nisujahu
1 dl täisterakaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
1 tl ingveripulbrit
2 tl vanillsuhkrut
100 g võid
0,5 dl rapsiõli
1 dl rosinaid
1 dl rosinaid
Glasuur:
150g toorjuustu
0,5 dl tuhksuhkrut
4-5 tilka sidrunimahla
Riivi õunad jämeda riiviga. Sulata või ning jäta jahtuma. Vahusta toasoojad
munad suhkru ja soolaga heledaks vahuks, vala juurde sulatatud või, lisa õli
ning sega kergelt läbi. Sega kuivained omavahel, puista munavahu hulka ning
moodusta lusikaga kergelt alt üles tõstes ühtlane mass. Viimaseks lisa riivitud
õunad ja rosinad.
Määri keeksivorm
(kasutasin 1,3 l vormi) võiga ning täida saadud seguga. Küpseta 175 kraadi juures
50 minutit, kuniks küpsetise keskele torgatud puutikk jääb kuivaks. Tõsta vorm
ahjust välja ning lase keeksil selles jahtuda.
Glasuuri valmistamiseks sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur ja mõned tilgad sidrunimahla. Kata sellega keeks, lase veidi taheneda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar