31. august 2012

Hapukoorekook mustikate ja mandlikattega


See kook pakatab tervislikkusest, seda eriti juhul, kui hapukoore asemel kasutada maitsestamata jogurtit. Samas natuke rasvasemat süües püsibki kõht kauem täis :) Seekordses koogis said kokku ühe koogi põhi ning teise täidis ja kate, kuid mugandustest siiski ma ei pääsenud, asendades põhja valmistamisel osa mandleid kreeka pähklitega - need ma jahvataks võimalikult peeneks pulbriks, siis on vähem närimist ning hamba all mahedam :) Alloleva koogi katsetusel ma olin laisk ning jätsin pähklisegu tükilisema, seetõttu söömisel tuli lõualuudel tavapärasest rohkem tööd teha.

põhi:
1,5 dl röstitud kookoshelbeid
1 dl jahvatatud kreeka pähkleid
0,5 dl jahvatatud mandleid
25 g sulatatud võid
soola

täidis:
500 g hapukoort või maitsestamata jogurtit
0,8 dl rafineerimata suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
sidrunikoort

kate:
50 g võid
50 g suhkrut
1 sl nisujahu
1 sl piima/vett
50 g mandlilaaste
mustikaid

Rösti kookoshelbed kuival pannil kuldpruuniks ning sega peeneks jahvatatud mandlite, kreeka pähklite ja sulatatud võiga. Suru segu 24 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külma.

Sega hoolikalt omavahel kõik täidise ained. Vala põhjale ja küpseta kooki 180-kraadises ahjus 25 minutit.


Katte jaoks kuumuta väikeses potis koostisained, keeta ei ole tarvis. Lao täidisele mustikad, puista saadud segu koogile ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 10–15 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar