27. august 2012

Kohupiimapallid


väike kohupiimapalli-kratt :)

Seekordse postituse idee sai alguse Laagri Maksimarketi kohvikus pakutavatest kohupiimapallidest, mida nüüd pikemat aega pole saanud süüa, kuna keskuses toimub remont, kohvik on kinni ning pole teada, kas see enam lahtigi tehakse - vähemalt mina ei tea, kuid loodan siiski parimat :) Seega seniks, kui osta ei saa, tuleb ise mõelda ja leiutada. Originaaltootega need pallikesed võistelda ei saa, kuid juba valmistamise käigus kadusid need taldrikult kiirelt, sest krõbe koorik ning pehme suus sulav sisu… mmm, ja rohkem sõnu polegi vaja :) Peab ise proovima! 
Ühtlasi sobivad ju oma rammususega saabuvatesse sügisõhtutesse küll, sest talveks peab ju valmistuma ;)



vaja läheb:
3 muna 
400 g teralist (vanilli)kohupiima 
150 g kodujuustu 
8 spl nisujahu
6 spl Juubeli tordipulbrit 
4 spl rafineerimata suhkrut (kui kasutad maitsestamata kohupiima, lisa veel 3-4 spl suhkrut)
2 tl vanillsuhkrut
0,5 tl soola 
1 tl kaneeli 
noaotsaga kardemoni 
noaotsaga purustatud musta pipart poole apelsini riivitud koor 
1-1,5 dl rosinaid 
0,5-1 tl soodat 
1 tl äädikat 

õli praadimiseks 
1 tl äädikat 

Pese rosinad ning jäta kuuma vette likku. 

Klopi munad soola, suhkru ja vanillsuhkruga kergelt lahti. Sega omavahel nisujahu, tordipulber, kardemon, must pipar ja kaneel. Aseta kaussi kohupiim, rosinad, riivitud apelsinikoor ja puista juurde jahu maitseainetega ning sega ühtlaseks. Kodujuust lisa kõige viimasena ja sega kergelt (et juustutükid säiliksid) läbi. Lase tainal seista külmas kuni tunnike. Enne küpsetamist lisa sooda ja äädikas (viimase lisamine teeb pallid ümaraks ja õhuliseks). 

Pane potti õli umbes 3 cm, sest pallid küpsevad nagunii ainult ühelt poolt ja neid peab tegemise ajal keerama. Lisa õli sisse ka 1 tl äädikat, see ei lase rasval väga palju tainasse imbuda. 

Puista peale tuhksuhkrut, serveeri näiteks värskete marjadega või hapukoorega, kuid maitsevad niisamagi väga head :)

   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar