väike kohupiimapalli-kratt :)
Seekordse postituse idee sai alguse
Laagri Maksimarketi kohvikus pakutavatest kohupiimapallidest, mida nüüd pikemat
aega pole saanud süüa, kuna keskuses toimub remont, kohvik on kinni ning pole
teada, kas see enam lahtigi tehakse - vähemalt mina ei tea, kuid loodan siiski
parimat :) Seega seniks, kui osta ei saa, tuleb ise mõelda ja leiutada.
Originaaltootega need pallikesed võistelda ei saa, kuid juba valmistamise
käigus kadusid need taldrikult kiirelt, sest krõbe koorik ning pehme suus sulav
sisu… mmm, ja rohkem sõnu polegi vaja :) Peab ise proovima!
Ühtlasi sobivad
ju oma rammususega saabuvatesse sügisõhtutesse küll, sest talveks peab ju
valmistuma ;)
vaja läheb:
3 muna
400 g teralist (vanilli)kohupiima
150 g kodujuustu
8 spl nisujahu
6 spl Juubeli tordipulbrit
4 spl rafineerimata suhkrut (kui kasutad maitsestamata
kohupiima, lisa veel 3-4 spl suhkrut)
2 tl vanillsuhkrut
0,5 tl soola
1 tl kaneeli
noaotsaga kardemoni
noaotsaga purustatud musta pipart poole apelsini riivitud koor
1-1,5 dl rosinaid
0,5-1 tl soodat
1 tl äädikat
õli praadimiseks
1 tl äädikat
Pese rosinad ning jäta kuuma vette likku.
Klopi munad soola, suhkru ja vanillsuhkruga kergelt lahti. Sega omavahel
nisujahu, tordipulber, kardemon, must pipar ja kaneel. Aseta kaussi kohupiim,
rosinad, riivitud apelsinikoor ja puista juurde jahu maitseainetega ning sega
ühtlaseks. Kodujuust lisa kõige viimasena ja sega kergelt (et juustutükid
säiliksid) läbi. Lase tainal seista külmas kuni tunnike. Enne küpsetamist lisa
sooda ja äädikas (viimase lisamine teeb pallid ümaraks ja õhuliseks).
Pane potti õli umbes 3 cm, sest pallid küpsevad nagunii
ainult ühelt poolt ja neid peab tegemise ajal keerama. Lisa õli sisse ka 1 tl
äädikat, see ei lase rasval väga palju tainasse imbuda.
Puista peale tuhksuhkrut, serveeri näiteks värskete marjadega või hapukoorega, kuid maitsevad niisamagi väga head :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar