21. september 2012

Lihtne ja maitsev ploomikrõbedik

Möödunud nädalavahetusel tekkis soov süüa miskit magusat, mis on tervislik ning kergesti valmistatav. Eelmisel päeval ostetud kollased ploomid ning kaera- ja täisteranisujahu said omavahel kokku ning sündis ploomikrõbedik, mis maitseb väga hea vanillikastmega või -jäätisega, aga ka nendeta.

vaja läheb:
500 g ploome
2 spl fariinsuhkrut

katte jaoks:
80 g külma võid
1 dl kaerajahu
0,5 dl täisteranisujahu
1,5 dl kaerahelbeid
4 spl kaerakliisid
3 spl fariinsuhkrut
3 spl rafineerimata suhkur
1 tl kaneeli
1 tl vanillsuhkrut
0,5 tl kardemoni
0,5 tl soola
mandlilaaste

Pese ja poolita ploomid. Lao need 26 cm vormi põhja ning puista peale fariinsuhkrut.

Katte jaoks näpi kuivained ja külm või puruseks massiks ning puista ploomidele. Peale võib raputada ka mandlilaaste. 


Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit, serveeri kas vaniljekastme või –jäätisega , kuid võib nautida ka ilma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar