Kui see lihtne amps siit blogist silma jäi, proovisin selle väikeste mugandustega kohe
esimesel võimalusel järgi. Lihtne teha ja nõuab vähe komponente :) Kui kasutada valmis pähklivõiet, läheb veelgi kiiremini. Sobib nii eraldi hommikusöögiks tee või kohvi kõrvale, aga ka lõuna- või õhtusöögi järel magustoiduks. Maitseb veidi nagu üks mõnus õunakook :)
Kerge magus toitev amps, mis hoiab kõhu tänu pähklivõile kauem täis. Proovi järgi! ;)
Kerge magus toitev amps, mis hoiab kõhu tänu pähklivõile kauem täis. Proovi järgi! ;)
Vaja läheb:
4 rukki- või
mitmeviljaröstsaia
1 kooritud
ja õhukesteks viiludeks lõigatud õun
1 spl mett
kardemoni
kaneeli
2 tl
kookosrasva
2 spl India
pähkli võiet*
paar värsket
tüümianioksa
soovikorral
meresoola(helbeid)
Sega mesi, kardemon ja kaneel ning kuumuta koos
kookosõliga pannil. Rösti selles segus õunaviile mõlemalt poolt.
Rösti saiad kas pannil või röstris. Määri igale viilule pool supilusikatäit pähklivõid. Kata õunaviiludega ja puista
peale tüümiani ning soovi korral soola. Naudi!
* Võid pähklivõi ka ise valmistada. Selleks leota pähkeid keedetud vees paar tundi, vala vesi ära ja purusta pastaks. Lisa veidi soola ja keedetud vett, et moodustuks ühtlane
pasta, võid lisada ka oliiviõli ja vedelat mett.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar