30. jaanuar 2015

Röstsai õunaviilude, pähklivõi, mee ja tüümianiga

Kui see lihtne amps siit blogist silma jäi, proovisin selle väikeste mugandustega kohe esimesel võimalusel järgi. Lihtne teha ja nõuab vähe komponente :) Kui kasutada valmis pähklivõiet, läheb veelgi kiiremini. Sobib nii eraldi hommikusöögiks tee või kohvi kõrvale, aga ka lõuna- või õhtusöögi järel magustoiduks. Maitseb veidi nagu üks mõnus õunakook :) 

Kerge magus toitev amps, mis hoiab kõhu tänu pähklivõile kauem täis. Proovi järgi! ;)


Vaja läheb:
4 rukki- või mitmeviljaröstsaia
1 kooritud ja õhukesteks viiludeks lõigatud õun
1 spl mett
kardemoni
kaneeli
2 tl kookosrasva
2 spl India pähkli võiet*
paar värsket tüümianioksa
soovikorral meresoola(helbeid)


Sega mesi, kardemon ja kaneel ning kuumuta koos kookosõliga pannil. Rösti selles segus õunaviile mõlemalt poolt.

Rösti saiad kas pannil või röstris. Määri igale viilule pool supilusikatäit pähklivõid. Kata õunaviiludega ja puista peale tüümiani ning soovi korral soola. Naudi!

  
* Võid pähklivõi ka ise valmistada. Selleks leota pähkeid keedetud vees paar tundi, vala vesi ära ja purusta pastaks. Lisa veidi soola ja keedetud vett, et moodustuks ühtlane pasta, võid lisada ka oliiviõli ja vedelat mett.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar