20. mai 2015

Lihtne rabarberikook Juubeli tordipulbriga

See kook on mul nelja päeva jooksul kolmas. Tänu oma töökaaslasele olen ma nüüd pikaks ajaks rabarberiga varustatud, ja kuna kodus nõutakse seda vanaaegset vanaemade tehtud kooki, aga retsepti mul otseselt pole, siis tuleb katsetada. Seekordne kook oli soovitule juba üsna ligilähedane st väga mõnusalt mahlane ja suus sulav, õrna apelsinimekiga. Kindlasti soovitan apelsinikoort kasutada, see lisab mõnusa maitsenüansi.

Lisamärkus (28.05.15): Huvitav tähelepanek sõna rabarber käänamise kohta: nimelt neti.ee otsingust tuleb välja, et käänamisviisi 'rabarberi' eelistatakse rohkem (üle 5000 otsingukorra) kui kuju 'rabarbri' (veidi üle 700 korra). Blogi otsingustatistika kinnitab sama, et eelistatakse käänata rabarberi. ÕSi järgi on mõlemad korrektsed. Mulle tundub suupärasem just 'rabarbri'.


Vaja läheb:
1 pk Juubeli tordipulbrit
100 g sulatatud võid
150 g hapukoort 
150 g kodujuustu*
350 g rabarberit
1-2 tl kaneeli
1 tl kardemoni
1 spl jagu apelsinikoort

Sega tordipulber sulatatud või ja hapukoorega, lisa kodujuust. Maitsesta apelsinikoore, kaneeli ja kardemoniga.
 
Tõsta tainas suuremasse kandilisse vormi (20x30 cm), lao peale rabarberitükid ning puista peale kaneeli ja kardemoni. Küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit.
 
* kodujuustuterad küpsevad selles koogis kõvemaks. Kui see ei meeldi, soovitan kodujuustu eelnevalt kas kahvli või saumiksriga püreestada.


9 kommentaari:

  1. Mmm... väga ahvatlevad fotod!
    Nii mõnus kodune ja kaneeline ahjusoe kook tundub olevat!

    VastaKustuta
  2. Triinu, mina suhkrut ei lisanud, sest Juubeli tordipulber ise on väga magus. Minu jaoks sai paras. Seega soovitan maitse järgi lisada, et kas on vaja või ei :) Head küpsetamist!

    VastaKustuta
  3. Tubli, Teevi, avastasin selle blogi täna, ja vaat kelle hea inimese leidsin siit eest! Proovin Sinu retsepte kindlasti. Edu ja ilusat!

    VastaKustuta
  4. Muide, olen asendanud rabarberikoogis või kookospähkli rasvaga ja hapukoore maitsestamata rasvavaba jogurtiga, nii olen saanud poole väiksema kalorite arvuga koogi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, kookosrasv on igati tänuväärne, kasutan seda isegi. Rasva ma enamasti püüan mitte karta, peaasi, et on õige rasv :)

      Kustuta
  5. Meie pere maiustas just värske koogiga, väga mõnus, aitäh retsepti eest! :) Ja tõesti nii lihtne teha, et lausa lust. Aga mul tekkis küsimus: meie muidu unelmpehmes koogis olid väiksed kõvemad tükid sees. Ma jõudsin järeldusele, et see on kodujuust? Ma pole veel suutnud otsustada, kas see on hea asi või mitte ;) On see kodujuustu normaalne käitumine, kas nii pidigi olema? Või oleks äkki pidanud seda enne kuidagi peeneks hõõruma vms? Ja kui eelistada üdini pehmet kooki, kas siis peaks kodujuustu millegagi hoopis asendama?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore, et meeldis. Minu meelest ka nii lihtne, et teeks või iga päev :)

      Tõesti, need olid kodujuustutükid olid kohati hamba all tunda, nende puhul on kaks varianti: kas meeldib või ei. Oma katsetuste ja testijate puhul kohtasin mõlemaid - kellele meeldis, kellele mitte :)

      Üdini pehme koogi puhul võib kodujuustu nt saumiksriga püreestada, aga peaks sobima ka kohupiimapastaga asendamine.

      Kustuta