6. detsember 2013

Laimikook tšilliga

Seekord üks lihtne ja kiirelt valmistatav kook. Ja jällegi tšilliga. Ei teagi, kuidas siin blogis nüüd äkki nii tuliseks on läinud, aga ju ma alateadlikult valmistun külmemateks ilmadeks (mis ikka veel pole saabunud, aga ega ma väga ei igatse ka).


Retsept on pärit Tuuli blogist. Vähendasin olude sunnil kondenspiima kogust, sest algretsepti vaadates ei suutnud ma kohe tuvastada ega olnud ka viitsimist netist otsida (ise ka ei tea miks, sest emake Google annab tavaliselt enamikule küsimustele kiiresti vastuse), kui palju võiks kaaluda 5 dl kondenspiima. Nii ma ostsingi poest heale õnnele lootes kolm väikest 190-grammist topsi. Kodus kaalusin ära ning tulemus oli, et 1 dl = 125 g kondenspiima. Seega asendasin pisikese osa (55 g) puuduvast kondenspiimast jogurtiga ja tulemus sellest ei kannatanud. 


Kooki on väga lihtne valmistada, küpsetama peab ka väga vähe. Ainult tahenemise ootamine võtab aega. Tšilli ja laim saavad ses koogis üksteisega väga hästi läbi. Kellele vürtsikus ei meeldi, võib selle muidugi välja jätta, aga saabuvale talvele mõeldes võib öelda, et mida rohkem vürtse, seda parem :)

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
50 g võid
0,5 tl kardemoni
0,5 tl tšillipulbrit

Täidis:
570 g magusat kondenspiima
2 dl Saare maitsestamata jogurtikreemi
2-3 laimi mahl
1 laimi riivitud koor
pool tšillikauna

Kaunistuseks:
2 dl vahukoort
2 spl suhkrut
laimiviile

Kuumuta ahi 180 kraadini. Purusta köögikombainis küpsised, lisa maitseained ja sega sulatatud võiga. 

Suru purutainas küpsetuspaberiga vooderdatud (lahtikäiva) 20–24 cm küpsetusvormi põhjale ja küpseta ahjus 6–8 minutit, kuni põhi hakkab kergelt pruunistuma.

Sega täidise ained kokku ning lisa peenelt hakitud tšilli. Kalla eelküpsetatud põhjale ning aseta ahju umbes 8–10 minutiks, kuni koogi pinnale hakkavad tekkima väikesed augud. Ära pruunista.

Enne serveerimist jahuta kook korralikult maha. Kaunista vahukoore ja laimisektoritega. 


1 kommentaar:


  1. www.bolavita.fun bagi-bagi bonus meriah Setiap Hari !

    Bonus Deposit setiap hari s/d 500ribu !

    Memberikan Bonus Deposit sebesar 10% di deposit pertama !

    Tersedia berbagai Jenis Judi Online lengkap lainnya !

    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA
    Line : cs_bolavita
    WeChat : BOLAVITA

    VastaKustuta