Tavapäratult soojemad kevadilmad tekitasid isu millegi kergema ja lihtsama järgi. Esmaspäeval oli õues mõnusalt kevadine ilm, Tartus isegi +13, Tallinnas siiski napilt alla kümne kraadi. Nii palju ilmast :)
Kapis
oli hiljutiselt reisilt kaasa toodud kookoshelbed, mille otsustasin koogi sisse
peita. Uhkes üksinduses on kookos liiga magus, seega kõrvale läks mahedam
ananass ja veidi laimimahla. Tulemuseks sai hea mahlane kook. Idee mõne mugandusega siit.
Kookos võiks olla kindlasti värske, mitte kuivad helbed, mida poes müüakse. Seega tuleb veidike nokitseda ja kookospähklist läbi murda :)
Kookos võiks olla kindlasti värske, mitte kuivad helbed, mida poes müüakse. Seega tuleb veidike nokitseda ja kookospähklist läbi murda :)
Põhi:
100 g toasooja või sulatatud võid
1 dl rafineerimata suhkrut
1,2 dl nisujahu
1,2 dl odrajahu
Täidis:
2 muna
1 spl vanillikaunapastat
1 laimi mahl
0,6 dl rafineerimata suhkrut
0,6 dl nisujahu
0,25 tl soola
370 g nõrutatud ananassitükke omas
mahlas
95 g riivitud värsket kookost
Kate:
95 g riivitud värsket kookost
Soojenda
ahi 175 kraadini. Sega põhja jaoks suhkur võiga, lisa jahu ja sega ühtlaseks.
Suru segu võitatud või küpsetuspaberiga kaetud 15x20 cm kandilisse vormi ja
küpseta 12 minutit.
Tõsta vorm ahjust ja lase põhjal jahtuda, seni kuni valmistad täidise. Selleks sega
kausis ananass ja riivitud kookos. Lisa juurde jahu, suhkur ja sool ning sega
ühtlaseks. Klopi munad lahti, lisa laimimahl ja vanill ning lisa ananassisegule.
Vala see põhjale, laota laiali ja puista peale ülejäänud kookos. Küpseta 25−27
minutit, kuni kookos on kuldpruun.
Enne lahtilõikamist lase täielikult jahtuda. Serveerimisel riivisin peale ka tumedat šokolaadi, mis andis maitsele viimase lihvi :)
Enne lahtilõikamist lase täielikult jahtuda. Serveerimisel riivisin peale ka tumedat šokolaadi, mis andis maitsele viimase lihvi :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar