Kohe, kui seda retsepti Andra blogis nägin, teadsin, et pean need valekorbid järgi proovima, sest see paistis nii kergelt järgi tehtav. Mõeldud-tehtud ning tulemus oli üle ootuste hea – täpselt nagu ehtsad kohupiimakorbid, aga palju-palju lihtsamalt ja kiiremini valmistatavad. Ja veel nii vahvad väiksed ampsud :) Järgmine kord tahaks proovida ka soolast varianti hakklihaga, millega saab pisikesed lihapirukad.
Natuke ka keelejuttu. ÕS
2013 järgi on baranka sünonüümid rõngel, rõngaskuivik. Võõrsõnade leksikon kirjutab nisujahust rõngel. Rõngik on sellest loetelust miskipärast
välja jäetud, kuid otsides ÕSist rõngikut eraldi antakse sünonüümiks väike
rõngaskuivik. Pakendil oligi nende nimeks märgitud rõngik, mis meeldib mulle kõige rohkem.
Vaja
läheb:
30 väikest rõngikut*
200 g magusat
vaniljemaitselist kohupiima
1 muna
riivitud
apelsinikoort
soola
mooniseemneid,
rosinaid, martsipani, pähkleid või muud meelepärast
külma vett
Pane rõngikud madalasse
kaussi ja vala peale külm* vesi.
Jäta 20−40 minutiks ligunema (aeg oleneb suurusest).
Kui rõngikud on
kergelt paisunud ja pehmenenud, siis võta veest välja ja aseta küpsetuspaberiga
kaetud ahjuplaadile. Sega kohupiim ja muna ühtlaseks massiks ning tõsta segu
teelusikaga rõngikute aukudesse. Puista peale meelepäraseid lisandeid – mina kasutasin
rosinaid, mooniseemneid, purustatud pähklišokolaadi ja martsipanitükke.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni korbid on kuldpruunid ja küpsed.
* ära vala rõngikute peale kuuma vett, sest
siis hakkavad nad kooruma ja pudenema ning ei tõmba vett ühtlaselt sisse.
Mmm... kuidas tahaks ka, näevad nii isuäratavad välj! Ma olen ka neid plaaninud juba pikemat aega teha aga ikka on midagi muud ettetulnud.
VastaKustutaKusjuures, Marit, mul on sama lugu - need lihtsad asjad kipuvad jääma tagaplaanile :) Aga neid korpe soovitan küll teha, niiii lihtsalt valmistatavad :)
VastaKustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustuta