8. august 2013

Kreemjas panna cotta


Mul on juba pikemat aega olnud esimese katsetuse ootel hõrgu kooremagustoidu ehk panna cotta retsept, kuid alles nüüd jõudsin selleni. Peamine suurim n-ö takistaja oli rõõsk koor, mis mulle eriti ei maitse, kuid igas selle magustoidu retseptis oli see suures koguses esikohal. Paar päeva tagasi sattusin lehitsema www.perenaine.ee eestvedaja Eva Palu lahkelt jagatud vanu ajakirju ning üks neist oli Toit&Trend 2008. aasta juuni number, kus oli panna cotta retseptis kasutatud vähesele koorele lisaks jogurtit ja piima. Viimase otsustasin ära jätta ning kasutasin samas koguses Saare vanilli jogurtikreemi, mis oli tõeliselt hõrgu koostise ja maitsega. Maius ise saigi tõenäoliselt sellele jogurtile väga kreemise, kuid üldse mitte rasvase tulemuse J

Suurepärane magustoit, mida nautida värskete marjade või (toor)moosiga. Sobib ideaalselt kuumade ilmadega, mis meid viimastel päevadel saatnud on :) Proovisin ka purustatud Marianne kommidega, mis andsid kerge piparmündi maitse ja lisasid hamba alla krõmpsu.

4 väiksemat portsjonit

Vaja läheb:
2 dl 35% rõõska koort
1 dl (rafineerimata) suhkrut
350 g toasooja vanillijogurtit, nt Saare vanilli jogurtikreemi
1 tl vanillisuhkrut, kui kasutad maitsestamata jogurtit
1 spl želatiinipulbrit või 3 želatiinilehte
0,4 dl vett

Kui kasutad želatiinipulbrit, siis sulata see kuumas, enam mitte keevas vees, samal ajal segades, kuni see lahustub. Želatiinilehti kasutades pane need külma vette pehmenema.

Kuumuta kastrulis koor ja suhkur keemiseni – sega samal ajal, et suhkur põhja ei kõrbeks. Tõsta tulelt ning nirista hulka sulatatud želatiin (või lisa kuivaks pigistatud želatiinilehed). Lisa toasoe jogurt ja sega ühtlaseks. Vala segu väikestesse vormidesse. Lase külmkapis tarretuda vähemalt kolm tundi kuni üleöö.


 Serveeri värskete marjade, toormoosi või purustatud Marianne kommidega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar