Mul on juba pikemat aega olnud esimese
katsetuse ootel hõrgu kooremagustoidu ehk panna
cotta retsept, kuid alles nüüd jõudsin selleni. Peamine suurim n-ö
takistaja oli rõõsk koor, mis mulle eriti ei maitse, kuid igas selle magustoidu
retseptis oli see suures koguses esikohal. Paar päeva tagasi sattusin lehitsema
www.perenaine.ee eestvedaja Eva Palu
lahkelt jagatud vanu ajakirju ning üks neist oli Toit&Trend 2008. aasta
juuni number, kus oli panna cotta retseptis
kasutatud vähesele koorele lisaks jogurtit ja piima. Viimase otsustasin ära
jätta ning kasutasin samas koguses Saare vanilli jogurtikreemi, mis oli
tõeliselt hõrgu koostise ja maitsega. Maius ise saigi tõenäoliselt sellele
jogurtile väga kreemise, kuid üldse mitte rasvase tulemuse J
Suurepärane magustoit, mida
nautida värskete marjade või (toor)moosiga. Sobib ideaalselt kuumade ilmadega,
mis meid viimastel päevadel saatnud on :) Proovisin ka purustatud Marianne kommidega, mis andsid kerge piparmündi maitse
ja lisasid hamba alla krõmpsu.
4 väiksemat portsjonit
2 dl 35% rõõska koort
1 dl (rafineerimata) suhkrut
350 g toasooja vanillijogurtit, nt Saare vanilli jogurtikreemi
1 tl vanillisuhkrut, kui kasutad
maitsestamata jogurtit
1 spl želatiinipulbrit või 3 želatiinilehte
0,4 dl vett
Kui kasutad želatiinipulbrit,
siis sulata see kuumas, enam mitte keevas vees, samal ajal segades, kuni see
lahustub. Želatiinilehti kasutades pane need külma vette pehmenema.
Kuumuta kastrulis koor ja suhkur
keemiseni – sega samal ajal, et suhkur põhja ei kõrbeks. Tõsta tulelt ning nirista
hulka sulatatud želatiin (või lisa kuivaks pigistatud želatiinilehed). Lisa
toasoe jogurt ja sega ühtlaseks. Vala segu väikestesse vormidesse. Lase
külmkapis tarretuda vähemalt kolm tundi kuni üleöö.
VastaKustutawww.bolavita.fun Agen Sbobet , Agen Maxbet, Agen CBET Indonesia !
Menyediakan Pasaran Bola Terlengkdap dan paling variatif !
Deposit Via OVO bonus Deposit Rp 35.000
Informasi selengkapnya hubungi :
WA : +62812-2222-995
BBM : BOLAVITA