Kuusekeste idee sain Instagramist
ning proovisin selle kohe järele. Mul ei olegi vist kunagi olnud nii kiiret
ideest teostuseni juhtumit. Kunagi on ikka esimene kord eksole.
Kuusekesi on väga lihtne teha, iga korraga, mil joonistad kuusekest paberile, läheb käsi julgemaks ja tuleb parema väljanägemisega puu. Samas kergelt rohmakas mulje ongi parem ja ehedam, sest looduses ei ole ju puud kõik perfektselt ühtmoodi. Selline kaunistuselement lisab väliselt tavapärasele küpsisetordile rohkem särtsu ja miks mitte teha neid juba sel pühapäeval, mil saab 1. adventi tervitada :)
Kuusekesi on väga lihtne teha, iga korraga, mil joonistad kuusekest paberile, läheb käsi julgemaks ja tuleb parema väljanägemisega puu. Samas kergelt rohmakas mulje ongi parem ja ehedam, sest looduses ei ole ju puud kõik perfektselt ühtmoodi. Selline kaunistuselement lisab väliselt tavapärasele küpsisetordile rohkem särtsu ja miks mitte teha neid juba sel pühapäeval, mil saab 1. adventi tervitada :)
6 Digestive küpsist
immutamiseks kohvi või mahla
150 g rasvasemat kookospiima
1 tl suhkrut
2 tl jõhvikamoosi
niisutamiseks mahla või kohvi
Šokolaadikuused:
35 g tumedat šokolaadi
purustatud pistaatsiapähkleid
kookoshelbeid
Kaunistamiseks küpsise- või müslipuru
Valmista kaks väikest tordikest.
Selleks võta kolm küpsist, määri ühe küpsise peale kookoskreemi ja suhkrusegu,
tõsta peale teine küpsis, niisuta veidikese mahla või kohviga ning määri peale
moosi. Tõsta peale viimane küpsis, immuta ning määri peale kookoskreemi. Pane kindlasti
ka külgedele, sest sinna kinnituvad hiljem šokolaadist kuused. Tee sama
ülejäänud küpsistega. Puista kõige peale küpsise- või müslipuru ja tõsta need
külmkappi maitsestuma.
Šokolaadist kuuskede
valmistamiseks sulata vesivannil šokolaad. Joonista näiteks teelusika abil
küpsetuspaberiga kaetud taldrikule väiksed kuused. Jälgi, et šokolaad oleks
kogu kuuse ulatuses, eriti okste tipus, ühtlaselt paks, muidu on oht, et seda
paberilt lahti võttes oks murdub. Osale kuuskedest puista peale pähklipuru ja
kookoshelbeid. Lase neil u 10 minutit sügavkülmas taheneda. Aita noaotsaga
kaasa, kui kuuski paberi küljest lahti võtad. Kinnita kuused tordi külgedele.
Serveeri kohe või lase külmas üleöö maitsestuda.
Appi! Juba advent! Aitäh teatamast :D
VastaKustuta