28. november 2014

Šokolaadikuusekestega küpsisetort kahele

Kuusekeste idee sain Instagramist ning proovisin selle kohe järele. Mul ei olegi vist kunagi olnud nii kiiret ideest teostuseni juhtumit. Kunagi on ikka esimene kord eksole.

Kuusekesi on väga lihtne teha, iga korraga, mil joonistad kuusekest paberile, läheb käsi julgemaks ja tuleb parema väljanägemisega puu. Samas kergelt rohmakas mulje ongi parem ja ehedam, sest looduses ei ole ju puud kõik perfektselt ühtmoodi. Selline kaunistuselement lisab väliselt tavapärasele küpsisetordile rohkem särtsu ja miks mitte teha neid juba sel pühapäeval, mil saab 1. adventi tervitada :)




Küpsisetort:
6 Digestive küpsist
immutamiseks kohvi või mahla
150 g rasvasemat kookospiima
1 tl suhkrut
2 tl jõhvikamoosi
niisutamiseks mahla või kohvi

Šokolaadikuused:
35 g tumedat šokolaadi
purustatud pistaatsiapähkleid
kookoshelbeid

Kaunistamiseks küpsise- või müslipuru

Valmista kaks väikest tordikest. Selleks võta kolm küpsist, määri ühe küpsise peale kookoskreemi ja suhkrusegu, tõsta peale teine küpsis, niisuta veidikese mahla või kohviga ning määri peale moosi. Tõsta peale viimane küpsis, immuta ning määri peale kookoskreemi. Pane kindlasti ka külgedele, sest sinna kinnituvad hiljem šokolaadist kuused. Tee sama ülejäänud küpsistega. Puista kõige peale küpsise- või müslipuru ja tõsta need külmkappi maitsestuma.

Šokolaadist kuuskede valmistamiseks sulata vesivannil šokolaad. Joonista näiteks teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud taldrikule väiksed kuused. Jälgi, et šokolaad oleks kogu kuuse ulatuses, eriti okste tipus, ühtlaselt paks, muidu on oht, et seda paberilt lahti võttes oks murdub. Osale kuuskedest puista peale pähklipuru ja kookoshelbeid. Lase neil u 10 minutit sügavkülmas taheneda. Aita noaotsaga kaasa, kui kuuski paberi küljest lahti võtad. Kinnita kuused tordi külgedele. Serveeri kohe või lase külmas üleöö maitsestuda.





1 kommentaar: