Pärast kommipildi Instagrami
riputamist olen siit-sealt saanud palveid retsepti jagada. Püüan selle siia
umbkaudselt lisada, sest päris täpselt koguseid ei kaalunud, sest tegin neid kingituseks. Aga minu meelest polegi siin ülitäpsust vaja, tuleb vaid jälgida, et mass oleks
vormitav :)
Porgandikoogikommide jaoks on
kõige parem küpsetada selle nami-nami retsepti järgi üks porganditort ja seejärel lõigata ära servad, millest saabki
kommid valmistada. Nii valmisid need minul. Aga komme võib teha ka ükskõik
millise meelepärase koogipurust, -servadest või kasutada lihtsalt osa
küpsetatud koogist/muffinitest ning segada see sama koguse toorjuustuga. Midagi
sarnast olen ma mõni aeg tagasi valmistanud, sealt võib leida porgandikeeksi
täidisega kommid http://ampsukas.blogspot.com/2012/04/keeksitruhvlid-tumedas-sokolaadis.html
Piparkoogitäidisega kommide puhul
olin aga hoolsam ja panin kogused kirja, sest arvasin, et teinekordki on tore
neid teha ja siis ei pea enam nii palju mõtlema :)
Täna valmistasin ka
sidruni-tšillipiparkoogitaina – idee sain praegu poestmüüdavast samanimelisest tootest.
Kuidas välja tuli, näen lähipäevil ja kui meeldib ning on jagamisväärt retsept,
siis riputan selle blogisse ka üles.
Vaja läheb:
150 g glasuurita piparkooke
90 g toasooja toorjuustu
1 spl tuhksuhkrut
100 g tumedat šokolaadi*
meelepäraseid kaunistusi
Purusta piparkoogid ja lisa
tuhksuhkruga segatud toorjuustule. Sega ühtlaseks massiks ning lase külmas u
pool tundi taheneda. Vormi pallid, mina kaalusin need ära, nii et igaüks kaalus
21 grammi.
Sulata šokolaad ja kasta sellesse
kommid. Kaunista meelepäraselt.
* Osa komme võid katta ka valge šokolaadiga, siis saad heledad kommid tumeda sisuga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar