26. jaanuar 2012

Kohupiimakook õunte ja Juubeli tordipulbriga



vaja läheb:

1 pakk juubeli tordipulbrit
350 g õunu (1 suur õun, nt Granny Smith, mis on hapukas) või ploome, vaarikaid, konservvirsikuid
400 g maitsestamata kohupiimakreemi (võib asendada ka hapukoore või maitsestamata jogurtiga)
2 muna
50 g suhkrut
kaneeli
sidrunimahla
mõned tükid võid
soola


Vahusta munad suhkru ja natukese soolaga, lisa kohupiimakreem. Koori õunad ja tükelda, pintselda sidrunimahlaga.

Puista koogivormi põhja kolmandik tordipulbrit, selle peale tõsta lusikaga ettevaatlikult kohupiimakreemisegu. Selle peale aseta õunatükid ja raputa peale kaneeli. Seejärel lisa teine kolmandik tordipulbrit ning uuesti kohupiimakreem ning õunad (jäta mõned viilud viimase kihi jaoks). Viimase kihina puista peale pulber (jäta natuke alles), sinna peale kohupiimakreemi ning veel natuke tordipulbrit õhukese kihina, et see kergelt kohupiima sisse imbuks. Lao peale viimased õunaviilud ning aseta peale mõned väiksed võitükid.

Küpseta 180 kraadi juures 40-50 minutit (kook on valmis, kui  küpsetist puutikuga katsudes on see puhas).


3 kommentaari:

  1. Tegin ka täna seda kooki. Jälgisin täpselt retsepti. Õunte asemel kasutasin ploome. Ahjus oli kook 50 min. Lasime jahtuda aga kui lahti lõikasime, oli juubelitordi pulber pooleldi kuivaks pulbriks jäänud. Oskate öelda, miks nii juhtus?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen teinud varem seda kooki kirssidega ja pulbri seganud taluvõi tükkidega kätevahel peeneks sõmeraks massiks, vôi ei lase kuivaks jääda ;)

      Kustuta
    2. Olen teinud varem seda kooki kirssidega ja pulbri seganud taluvõi tükkidega kätevahel peeneks sõmeraks massiks, vôi ei lase kuivaks jääda ;)

      Kustuta