26. aprill 2014

Majoneesiküpsised


Üks lihtne retsept, kus ära kasutada kappi seisma jäänud majonees. Olen neid küpsiseid mitmel korral teinud ja õnnestuvad edukalt ka ainult tatra-, kaera-, riisi-, odra- või muu meelepärase jahuga, sel juhul tulevad lihtsalt muredamad. Mulle meeldisid rohkem kakaolisandiga, kuigi ma väga suur šokolaadiste maiuste sõber ei ole. Aluseks võtsin nami-nami retsepti, mida mugandasin nii, kuidas tuju oli. Seekord oli selline tuju, nagu allpool näha :)


25 tk

Vaja läheb:
150 g majoneesi
0,8−1 dl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
100 g kaerajahu
50 g nisujahu
0,5 tl soodat
soola
laimi riivitud koort

soovi korral veel rosinaid, kakaod
vahele võid valmistada toorjuustukreemi (150 g toorjuustu, maitse järgi tuhksuhkrut, sidrunhapet või sidrunikoort)


Sega majonees, suhkur, sool ja vanill. Lisa jahu-soodasegu, sega hoolega. Soovi korral lisa rosinaid või kakaod või mõlemaid. Mina lisasin poolele tainast kakaod, poolele rosinaid.

Vormi tainast pallikesed, suru need jahuse kahvliga ühe külje pealt veidi lamedamaks. Küpsised vajuvad küpsedes natuke laiali, nii et jäta tainapallikeste vahele piisavalt ruumi. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit, kuni küpsised on kuldsed. Kui lisasid kakaod, siis see muidugi välja ei paista ;) Ahjust välja võttes on küpsised pisut pehmed, aga jahtudes muutuvad mõnusalt krõbedaks.

Soovi korral valmista küpsiste vahele toorjuustukreem ning määri need kahe küpsise vahele.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar