15. märts 2015

Banaani-biskviidirull

Üks lihtne magustoit, mida ei ole keeruline valmistada ega nõua ka palju aega. Samal ajal kui biskviit ahjus küpseb, saab ette valmistada banaanid. Kui soovid, võid biskviidile määrida kohupiimakreemi ja seejärel asetada peale banaani ning kokku rullida. Sel juhul oleks hea lasta rullil mõned tunnid külmas taheneda.


Biskviit:
2 suurt muna
2 spl suhkrut
2 spl sulatatud võid
1 spl kakaod
1 spl kookosjahu
0,5 spl kartulitärklist
soola
röstitud ja purustatud metsa- või India pähkleid

Praetud banaan:
2 suurt banaani
2 spl võid
kardemoni
kaneeli
vanilli(ekstrakti)
poole laimi mahla


Vahusta munad suhkru ja soolaga tugevaks vahuks. Lisa sulatatud või. Sega kookosjahu, tärklis ja kakao kokku ning puista munavahu juurde. Määri 20 x 30 cm vorm võiga, puista põhjale purustatud pähklid, tõsta peale tainas ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.

Sulata pannil või, lisa maitseained, vanill ja laimimahl. Aseta terved kooritud banaanid pannile ja prae mõlemalt poolt kuldseks.

Lõika biskviit pooleks, aseta ühele poolele banaan ja keera rulli. Tee sama teise poole biskviidi ja banaaniga. Serveeri jäätise, kohupiimakreemi või vahukoorega. 




  


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar