Leidsin need kommid siit blogist. Maapähklivõi ja
banaani kooslus on klassika. Seni olen neid nautinud banaanijäätises, mida Tuuli valmistas – selline kergelt halvaamaiguline jäätis. Nüüd midagi sarnast,
aga kommide kujul. Kuna mul on kappi seisma jäänud apelsinimaitseline tahini, millel niisama süües ei ole just
väga mõnus maitse, aga kui kuhugi koogi sisse ära peita, annab ta just paraja
apelsinimeki, siis panin seda nendesse kommidesse pooleks maapähklivõiga. Kui
sulle meeldib ka apelsinimaitse, aga seda tahini’t
pole, siis võid nt veidike apelsinikoort juurde riivida. Aga võib ka ilma.
Need pole päris sellised kommid, mida lauale panna ja
külalistele pakkuda, sest toatemperatuuril lähevad need liiga pehmeks. Samas otse
sügavkülmast võttes need ei tahkugi päris lõpuni, vaid on kohe ampsatavad ja
pigem pehme tekstuuriga.
Vaja läheb:
125 g
maapähklivõid
1 spl
kakaopulbrit
1 suur küps banaan
1 tl vanilli
2 spl kookosrasva
2 spl mett
või vahtrasiirupit
Sulata kookosrasv. Võid sinna juurde lisada ka
maapähklivõi ja mee, kui mesi on tahke. Mikserda banaan ja ülejäänud
koostisosad köögikombainis või saumiksriga ühtlaseks seguks ja tõsta väiksemasse
küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (nt 25x13 cm) või vala eraldi väikestesse
vormidesse, kui sul on.
Pane vorm sügavkülma ja lase u 3 tundi taheneda
(oleneb vormi suurusest ja segu kõrgusest). Parim on seda maiust säilitada sügavkülmas,
kuna toatemperatuuril muutuvad kommid liiga pehmeks. Samas jab nende tekstuur
ikkagi pehmeks, seega hammaste põrumist kartma ei pea :)
ayam jago bangkok pukul sampai mati
VastaKustuta