27. juuni 2015

Maapähklivõikommid


Leidsin need kommid siit blogist. Maapähklivõi ja banaani kooslus on klassika. Seni olen neid nautinud banaanijäätises, mida Tuuli valmistas – selline kergelt halvaamaiguline jäätis. Nüüd midagi sarnast, aga kommide kujul. Kuna mul on kappi seisma jäänud apelsinimaitseline tahini, millel niisama süües ei ole just väga mõnus maitse, aga kui kuhugi koogi sisse ära peita, annab ta just paraja apelsinimeki, siis panin seda nendesse kommidesse pooleks maapähklivõiga. Kui sulle meeldib ka apelsinimaitse, aga seda tahini’t pole, siis võid nt veidike apelsinikoort juurde riivida. Aga võib ka ilma.

Need pole päris sellised kommid, mida lauale panna ja külalistele pakkuda, sest toatemperatuuril lähevad need liiga pehmeks. Samas otse sügavkülmast võttes need ei tahkugi päris lõpuni, vaid on kohe ampsatavad ja pigem pehme tekstuuriga.




Vaja läheb:
125 g maapähklivõid
1 spl kakaopulbrit
1 suur küps banaan
1 tl vanilli
2 spl kookosrasva
2 spl mett või vahtrasiirupit

Sulata kookosrasv. Võid sinna juurde lisada ka maapähklivõi ja mee, kui mesi on tahke. Mikserda banaan ja ülejäänud koostisosad köögikombainis või saumiksriga ühtlaseks seguks ja tõsta väiksemasse küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (nt 25x13 cm) või vala eraldi väikestesse vormidesse, kui sul on.

Pane vorm sügavkülma ja lase u 3 tundi taheneda (oleneb vormi suurusest ja segu kõrgusest). Parim on seda maiust säilitada sügavkülmas, kuna toatemperatuuril muutuvad kommid liiga pehmeks. Samas jab nende tekstuur ikkagi pehmeks, seega hammaste põrumist kartma ei pea :)





1 kommentaar: