Seekord taas rullbiskviit, kuid veidi rõõmsama kattega − nimelt hapuka sefiiriga. See passis väga hästi kokku kakaose biskviidi
ja täidises olevate virsikutega. Mõeldes emadepäevale, siis on see üsna
lihtsalt valmistatav ning kaunis maius pühadelauale :) Kakaoga rullbiskviidi
idee sain Mariti blogist.
Biskviit:
3 muna
75 g rafineerimata suhkrut
0,55 dl nisujahu
1,5 sl kartulitärklist
2,5 sl kakaopulbrit
0,75 tl küpsetuspulbrit
veidi tuhksuhkrut
Kohupiimakreem:
300 g vanilli kohupiimakreemi
300 g rosinatega kohupiimakreemi
200 g kompotivirsikuid
1 banaan
Munavalgekate:
2 munavalget
1,5 dl rafineerimata suhkrut
0,2 dl vett
näputäis sidrunhapet
noaotsatäis soola
Kaunistuseks:
8 paradiisiõuna
5 tükikest tumedat šokolaadi
Biskviidi valmistamiseks vahusta munad
ja suhkur kõvaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis, kakaopulber ja
küpsetuspulber omavahel, sõelu munavahu hulka ning sega õrnalt läbi. Määri
tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 10
minutit.
Tõsta küpsenud biskviit tuhksuhkruga ülepuistatud teisele küpsetuspaberile. Keera paberi abil rulli ja lase jahtuda.
Tõsta küpsenud biskviit tuhksuhkruga ülepuistatud teisele küpsetuspaberile. Keera paberi abil rulli ja lase jahtuda.
Kohupiimakreemi valmistamiseks vahusta
rõõsk koor suhkruga ning sega kohupiimakreemi hulka. Tükelda banaan ja nõrutatud
virsikupoolikud väiksemaks ning lisa kreemi hulka.
Vahusta munavalged soolaga vahuseks. Keeda
suhkrust, veest ja sidrunhappest siirup ning nirista see veel kuumana muna
hulka samal ajal edasi vahustades. Tõsta segu pritskotti ning kaunista
biskviit. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Tupsuta paradiisiõunad
majapidamispaberiga kuivemaks. Sulata šokolaad ning kasta õunad poolenisti
sellesse. Lase kuivada ning kaunista biskviit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar