8. mai 2013

Rullbiskviit kohupiimatäidise ja sefiirikattega


Seekord taas rullbiskviit, kuid veidi rõõmsama kattega  nimelt hapuka sefiiriga. See passis väga hästi kokku kakaose biskviidi ja täidises olevate virsikutega. Mõeldes emadepäevale, siis on see üsna lihtsalt valmistatav ning kaunis maius pühadelauale :) Kakaoga rullbiskviidi idee sain Mariti blogist.


Biskviit:
3 muna
75 g rafineerimata suhkrut
0,55 dl nisujahu
1,5 sl kartulitärklist
2,5 sl kakaopulbrit
0,75 tl küpsetuspulbrit
veidi tuhksuhkrut

Kohupiimakreem:
300 g vanilli kohupiimakreemi
300 g rosinatega kohupiimakreemi
200 g kompotivirsikuid
1 banaan

Munavalgekate:
2 munavalget
1,5 dl rafineerimata suhkrut
0,2 dl vett
näputäis sidrunhapet
noaotsatäis soola

Kaunistuseks:
8 paradiisiõuna
5 tükikest tumedat šokolaadi

  
Biskviidi valmistamiseks vahusta munad ja suhkur kõvaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis, kakaopulber ja küpsetuspulber omavahel, sõelu munavahu hulka ning sega õrnalt läbi. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Tõsta küpsenud biskviit tuhksuhkruga ülepuistatud teisele küpsetuspaberile. Keera paberi abil rulli ja lase jahtuda.

Kohupiimakreemi valmistamiseks vahusta rõõsk koor suhkruga ning sega kohupiimakreemi hulka. Tükelda banaan ja nõrutatud virsikupoolikud väiksemaks ning lisa kreemi hulka.

Vahusta munavalged soolaga vahuseks. Keeda suhkrust, veest ja sidrunhappest siirup ning nirista see veel kuumana muna hulka samal ajal edasi vahustades. Tõsta segu pritskotti ning kaunista biskviit. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Tupsuta paradiisiõunad majapidamispaberiga kuivemaks. Sulata šokolaad ning kasta õunad poolenisti sellesse. Lase kuivada ning kaunista biskviit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar