24. juuni 2013

Mustika-sidrunikeeks

Mustikakeeksi mõte tekkis sügavkülma vaadates, kus ootas ees veel suur kott mustikaid, millega tuli kiiremas korras miskit ette võtta, sest värsked marjad on ju kohe-kohe peale tulemas. Jogurtit ei suuda ka neist marjadest tehtuna nii palju süüa, seega palaval äsja alanud suvisel päeval tuli keeksitegu ette võtta (et tuba ikka veelgi soojemaks saada eksole). Siit sain idee lisada ka sidrunit. Riivisin juurde veel apelsinikoort ning kõik kokku sai väga maitsev ja mõnus.


Vaja läheb:
125 g võid
2,5 dl suhkrut
2 muna
3,5–4 dl jahu
0,5 tl soodat
soola
1,5 dl maitsestamata jogurtit
1 tl riivitud sidrunikoort
1 sl sidrunimahla
2–3 dl mustikaid
2 spl maisitärklist (kui kasutad külmutatud marju)
  
Sulata või, sega sisse suhkur, raputa juurde veidi soola. Vahusta ükshaaval sisse munad. Sega omavahel jahu, sooda ning lisa kuivainesegu vaheldumisi jogurtiga või-munavahule. Sega hulka riivitud sidrunikoor ja -mahl. Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga üle raputatud üheliitrisesse keeksivormi. Kõige peale riputa peale tärklisega segatud mustikad. Küpseta 180kraadises ahjus 50-60 minutit. Kontrolli keeksi küpsust tikuga.

Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja. Puista peale tuhksuhkrut ning serveeri.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar