15. september 2013

Õuna-kardemonikook kohupiimakattega


Alustuseks koogi kujunemisloost. Algselt plaanisin teha õuna-tosca’t, kuna kapis oli suur hunnik õunu, mis ootasid, et nendega midagi ette võetaks. Nende kõrval veel mitu toru uut Alma õuna-kardemoni kohupiimapastat ning mitmeid muid kohupiimakreeme. Seega tuli neid otsast kuidagi kasutama hakata, et mitte raisku lasta. 

Taina kokkusegamise hetkel olin ma veel üsna kindel, et teen koogile ka tosca-katte, kuid viimasel hetkel mõtlesin ümber ning otsustasin koogi katta lihtsalt kohupiimakreemiga. Hapukate õunte asemel kasutasin Valget Klaari.

Kook sai väga hea ja mahlane ning mõnusa kardemonimekiga.



Tainas:
2 muna
85 g suhkrut
50 g võid
50 g piima
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
500 g õunu
3 tl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni

Kate:
300 g õuna-kardemoni kohupiimapastat


Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa sulatatud või, piim ning jahu-küpsetuspulbri segu. Sega ühtlaseks. Laota tainas võiga määritud 24−26 cm koogivormi põhjale.

Tükelda õunad (kui kasutad kodumaiseid õunu, pole vaja koorida), sega kaneeli, kardemoni ja fariinsuhkruga ning vala tainale. Kõige peale tõsta kohupiimapasta ning laota laiali. Küpseta 200-kraadises ahjus 45 min.


Lase jahtuda ja serveeri.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar