26. veebruar 2014

Kohupiimakorbid rõngikutes


Kohe, kui seda retsepti Andra blogis nägin, teadsin, et pean need valekorbid järgi proovima, sest see paistis nii kergelt järgi tehtav. Mõeldud-tehtud ning tulemus oli üle ootuste hea – täpselt nagu ehtsad kohupiimakorbid, aga palju-palju lihtsamalt ja kiiremini valmistatavad. Ja veel nii vahvad väiksed ampsud :) Järgmine kord tahaks proovida ka soolast varianti hakklihaga, millega saab pisikesed lihapirukad.

Natuke ka keelejuttu. ÕS 2013 järgi on baranka sünonüümid rõngel, rõngaskuivik.  Võõrsõnade leksikon kirjutab nisujahust rõngel. Rõngik on sellest loetelust miskipärast välja jäetud, kuid otsides ÕSist rõngikut eraldi antakse sünonüümiks väike rõngaskuivik. Pakendil oligi nende nimeks märgitud rõngik, mis meeldib mulle kõige rohkem.

Vaja läheb:
30 väikest rõngikut*
200 g magusat vaniljemaitselist kohupiima
1 muna
riivitud apelsinikoort
soola
mooniseemneid, rosinaid, martsipani, pähkleid või muud meelepärast
külma vett 

Pane rõngikud madalasse kaussi ja vala peale külm* vesi. Jäta 20−40 minutiks ligunema (aeg oleneb suurusest). 

Kui rõngikud on kergelt paisunud ja pehmenenud, siis võta veest välja ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega kohupiim ja muna ühtlaseks massiks ning tõsta segu teelusikaga rõngikute aukudesse. Puista peale meelepäraseid lisandeid – mina kasutasin rosinaid, mooniseemneid, purustatud pähklišokolaadi ja martsipanitükke.  

Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni korbid on kuldpruunid ja küpsed. 

* ära vala rõngikute peale kuuma vett, sest siis hakkavad nad kooruma ja pudenema ning ei tõmba vett ühtlaselt sisse. 






3 kommentaari:

  1. Mmm... kuidas tahaks ka, näevad nii isuäratavad välj! Ma olen ka neid plaaninud juba pikemat aega teha aga ikka on midagi muud ettetulnud.

    VastaKustuta
  2. Kusjuures, Marit, mul on sama lugu - need lihtsad asjad kipuvad jääma tagaplaanile :) Aga neid korpe soovitan küll teha, niiii lihtsalt valmistatavad :)

    VastaKustuta
  3. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta