26. september 2012

Porgandibiskviittort kodujuustutäidise ja martsipanikattega


Tervise Arengu Instituut on taas käima lükanud iga-aastase kampaania "Sööme ära", mille eesmärgiks on suunata inimesi sööma rohkem juur- ja puuvilja. Siit ka inspiratsioon retseptiks, kasutades biskviidis porgandeid ning moosi asemel riivitud õuna. Viimase idee sain eelmise nädala kolmapäeval lektor Loone Otsalt, kes lisaks lõunalauas antud koogiretseptile (sellest mõnel teisel korral) andis väga kasuliku praktilise eesti keele koolituse ("Eesmärgikeskne e-suhtlus: põhimõtted, õigekiri ja hea stiil").

porgandibiskviit:
4-5 keskmist porgandit (riivitud)
1,8 dl rafineerimata suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 muna
3 dl nisujahu
noaotsaga soola
muskaatpähklit

täidis:
200 g kodujuustu (vajadusel lisa 1-2 spl jogurtit)
4 väiksemat õuna (riivitud)
2 spl rafineerimata suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

kate:
300 g maitsestamata jogurtit
1 spl rafineerimata suhkrut
150 g martsipani

Biskviidi valmistamiseks eralda munakollased valgetest.
Sega riivitud porgandid munakollaste, vanillsuhkru ja muskaatpähkliga.
Vahusta munavalge suhkru ja soolaga tugevaks vahuks ning lisa porgandisegule. Viimaseks sõelu juurde nisujahu ja sega alt üles tõstes kergelt läbi. Vala tainas 24 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures 45 minutit. Jahuta biskviit ning poolita.


Täidise valmistamiseks püreesta kodujuust ja sega suhkru ning vanillsuhkruga. Määri riivitud õunad alumisele biskviidikihile ning laota peale püreestatud kodujuust. Tõsta peale teine biskviidikiht, millele määri suhkruga segatud jogurt.

Rulli martsipan tuhksuhkruga kaetud laual õhukeseks ning aseta pealmisele kihile. Kaunista marjadega või vastavalt soovile. Lase mõned tunnid (veel parem üleöö) külmkapis maitsestuda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar