Sel korral teisendasin kogused ühe väiksema koogivormi
jaoks, sest kartsin, et ehk ei mahu tainas 18 cm vormi ära. Hiljem veendusin
siiski, et selle vormi puhul võib julgelt kasutada originaalretsepti koguseid, mis on ka siin toodud, kuid veidike vähendatud suhkru-või kogusega, lihtsalt küpsetusaega tuleb pikendada.
Põhi:
200 g võid
200 g suhkrut
1,5 apelsini koor (soovitatavalt kemikaalidega pritsimata apelsini)
3 toatemperatuuril XL muna
2 sl purustatud soolata
pistaatsiapähkleid
100 ml hapukoort
180 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
20 ml apelsinimahla
75 g jahvatatud mandleid
Kate ja täidis:
0,5 riivitud apelsinikoor
30 g tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
250 g hapukoort
0,8 dl värsket apelsinimahla
Vooderda 18 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri küljed võiga. Eelsoojenda ahi 170 kraadini.
Hõõru või suhkru ja peenelt riivitud apelsinikoorega kohevaks. Lisa ükshaaval munad, segades hoolega pärast iga muna. Sega hulka hapukoor. Sõelu jahu ja küpsetuspulber tainakaussi, sega. Lisa apelsinimahl, purustatud pistaatsiapähklid ja mandlijahu. Sega kõik ühtlaseks ning tõsta vormi.
Küpseta 60–75 minutit või kuni tikuga proovides tuleb tikk keskelt puhtalt välja. Lase mõni minut jahtuda ja seejärel tõsta koogirestile, et põhi ei jääks niiskeks.
Katte
valmistamiseks sega kõik
koostisained omavahel. Immuta valmis koogipooli apelsinimahlaga. Määri
kolmandik kreemi kahe koogikihi vahele, ülejäänud koogi külgedele ja peale.
Kaunista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar