Koogi idee pärineb taas Perenaine.ee blogist, kuid tegin mitmeid mugandusi.
Põhi:
300 g porgandit
140 g võid
90 g rafineerimata suhkrut
50 g melassisuhkrut
3 muna
110 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
70 g jahvatatud mandleid
70 g hakitud kreeka pähkleid
1 dl rosinaid
0,5 tl riivitud
muskaatpähklit
1 tl jahvatatud ingverit
2 tl kaneeli
1 tl vanillsuhkrut
1 apelsini mahl ja koor
soola
Vahele:
250 g hapukoort
1 spl rafineerimata suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
Katteks:
150 g maitsestamata toorjuustu
150 g banaanimaitselist
toorjuustu
2 tl tuhksuhkrut
1 paksema sidruniviilu
riivitud koor ja mahl
Eeltöö põhja valmistamiseks:
Eralda munakollased valgetest. Pese rosinad ja pane kuuma vette likku, enne koogile lisamist nõruta. Pese apelsin soodaga puhtaks, riivi koor ja pressi välja mahl. Jahvata pähklid ja mandlid. Riivi porgandid.
Põhja valmistamiseks vahusta pehme või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad
munakollased, lisa ka apelsinimahl ja -koor. Sega kuivained omavahel, sh jahvatatud pähklisegu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega kõik
kokku ja kalla tainas võiga määritud ning jahuga üle puistatud 18 cm läbimõõduga koogivormi.
Küpseta 180 kraadi juures
umbes 55 min (küpsust saad kontrollida koogi keskele torgatud puust
tikuga). Lase koogil vormis pisut seista, siis tõsta restile jahtuma.
Lõika jahtunud kook pooleks, määri
alumisele kihile hapukooresegu. Lase sel taheneda, seejärel tõsta peale teine
koogikiht.
Sega katteained omavahel ning määri kreem jahtunud koogile. Kaunista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar