21. november 2014

Lihtsad banaaninäksid šokolaadikattega

Need šokolaadikreemi sisse kastetud banaanid, mis on kaetud pähkli- või muu meelepärase puruga, on mõnus pärastlõunane amps, mis annab energiat, et õhtusöögini vastu pidada. Aga miks mitte pakkuda neid ka külalistele, sest neid on väga lihtne teha ja aega ei kulu ka palju. Või siis on need tore vaheldus lihtsalt banaani söömisele.


Keelejuttu ka lühidalt. Tähelepanelikum lugeja kindlasti märkas pealkirjas sõna näksid, mida inglise keelest tulnud sõna snack asemel kasutades kõlab algul ehk võõristavalt, kuid eeskujuliku keelekasutajana ei saa ma kasutada sõna snäkk, sest keelenõuanne soovitab näksi. Nii ma siis nende soovitust siin järgingi, kuigi pean tunnistama, et kuidagi suupärasem ja sisseharjunud on ikkagi snäkk.

Vaja läheb:
2 banaani
30 g tumedat šokolaadi
30 g 35% rõõska koort (vahukoort)
meelepäraseid lisandeid, nt purustatud pistaatsiapähkleid või mandleid, kookoshelbeid, mandlilaaste)

6 pulka (nt jäätisepulka, aga sobib ka grilltikk)

Kuumuta, kuid ära keeda, vahukoor väikses potis. Keera kuumus maha, lisa šokolaaditükid ning sega, kuni need sulavad. Vala segu mõnda kõrgemasse anumasse, siis on lihtsam banaane šokolaadikreemi sisse kasta.

Lõika banaan kolmeks. Torka ühte otsa pulk, teine kasta kolmandiku jagu šokolaadi sisse. Puista kohe peale meelepärast segu. Aseta banaanid küpsetuspaberiga kaetud taldrikule ja tõsta külmkappi tahenema. Ja valmis ta ongi :)



4 kommentaari:

  1. Noooo ma ütleks juba pigem siis "suupisted" kui "näksid" :D

    VastaKustuta
  2. Onju :D Kuigi suupiste on juba liitsõna, seega pikem hääldada ja pole alati nii suupärane. Aga näks seostub pigem jah teatud ütlusega, nt näksi muru :D

    VastaKustuta