7. mai 2015

Kakaokondenspiima muffinid kohviga

Mõni aeg tagasi jagas Polven Foods oma tooteid katsetamiseks. Nii sai välja mõeldud üks retsept, mida nüüd jagan. Kuna need muffinid said üsna rammusad, siis tegin neid ainult kuus, aga kui soovid muffinipanni jagu teha, kahekordista koguseid. Kohvi annab magusale kondenspiimale mõrkjust, jõhvikad lisavad hapukust. Igati mõnusad näiteks hommikusöögi kõrvale ampsata :)



Muffinid:
50 g nisujahu
50 g kaerajahu
5 tl lahustuvat kohvi
1 tl küpsetuspulbrit
1 g soola
250 g kakaoga JAANI kondenspiima
50 g hapukoort
50 g sulatatud võid või kookosrasva
1 muna
1 tl vanilli(-ekstrakti, -suhkrut, -pastat)
apelsinikoort
150 g kuivatatud jõhvikaid

Katteks:
150 g kohupiima
150 g toasooja toorjuustu


Sega suures kausis jahu, kohvipulber, küpsetuspulber ja sool. Teises kausis sega kondenspiim, hapukoor, sulatatud jahutunud või, muna ja vanill. Maitsesta apelsinikoorega. Vala saadud segu kuivainete juurde ja sega ühtlaseks seguks. Lisa kuivatatud jõhvikad.

Tõsta muffinipanni, mis on vooderdatud pabervormidega. Tõsta segu julgelt vormi äärteni, nii saad üsna suured muffinid. Küpseta 180 kraadi juures u 20 minutit. Muffinid on küpsed, kui keskele torgatud tikk tuleb puhtana välja.

Kaunista jahtunud muffinid kohupiima-toorjuustukreemiga.





* Tooteid jagas katsetamiseks Polven Foods.


1 kommentaar: